Velobet

Nuorten Leijonien uutena päävalmentajana aloittaa Lauri Mikkola. Myös muut Suomen juniorimaajoukkueet saivat uusia käskyttäjiä.

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien maajoukkue on saanut uudeksi päävalmentajakseen Lauri Mikkolan. Mikkolan sopimus Nuorten Leijonien päävalmentajana on mallia 1+2.

Mikkolan näytöt huippujääkiekosta ovat suhteellisen ohuet. Oululainen toimi päättyneellä kaudella Nuorten Leijonien apuvalmentajana. Sitä ennen Mikkola toimi 17 vuotta Kärppien organisaatiossa, valmentaen aluksi alle 16-vuotiaiden joukkuetta ja sitten A-junioreita. Edustusjoukkueen apuvalmentajana Mikkola toimi neljä kautta, kunnes sai mahdollisuuden yrittää Kärppien päävalmentajana. Pesti päättyi kuitenkin kesken debyyttikauden, kun Lauri Marjamäki palkattiin Mikkolan tilalle.

Nuorten Leijonien päävalmentajan pesti on ollut Antti Pennasen jälkeen eriskummallisessa kierteessä. Pennasen seuraajaksi palkattu Kari Jalonen ei ehtinyt valmentaa U20-maajoukkuetta päivääkään ennen kuin hyppäsi Tšekin päävalmentajaksi. Myös Jalosen seuraajaksi palkattu Tomi Lämsä jätti pestinsä kesken sopimuskauden.

Samassa yhteydessä Jääkiekkoliitto ilmoitti myös muista juniorimaajoukkueiden päävalmentajamuutoksista. Mikael Kotkaniemi ottaa vetovastuun alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueesta. Hän valmentaa joukkuetta vuonna 2007 syntyneiden myös sen siirtyessä U18-tasolle ja toimii Pikkuleijonien päävalmentajana vuoden 2025 U18 MM-kisoissa. Edelliset kaksi kautta Kotkaniemi on toiminut Lukon A-junioreiden päävalmentajana.

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkuetta tulevalla kaudella valmentaa Marko Kauppinen. Kauppinen on toiminut joukkueen valmentajana jo alemmissa ikäluokissa, ja luotsaa Pikkuleijonat ensi keväänä pelattaviin kotikisoihin.

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi taas nimettiin Tuomo Ropo. U18-tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja taas jatkaa Mira Kuisma. Alle 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi palkattiin Juuso Nieminen.

Lisäksi A-maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Ari-Pekka Selin on nimetty pelin ja valmennustoiminnan kehittämisestä vastaavaksi henkilöksi. Jääkiekkoliitto etsii vielä uutta huippu-urheilujohtajaa.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets