Velobet

Vuoden 2016 jääkiekon nuorten MM-kisojen finaali, joka oli jännittävä ja tiukka ottelu, muistetaan parhaiten voittomaalista, joka ratkaisi mestaruuden Suomelle. Tämän jääkiekkohistoriaan kaiverretun maalin teki Kasperi Kapanen, joka iski samalla nimensä ikiajoiksi suomalaisten jääkiekkofanien mieliin.

Finaali: Suomi vs. Venäjä

Turnauksen loppuottelu pelattiin 5. tammikuuta 2016 Hartwall Areenalla Helsingissä. Ottelua oli seuraamassa 13 479 katsojaa, jotka saivat todistaa jännittävän kamppailun Suomen ja Venäjän välillä. Ottelu eteni jatkoajalle varsinaisen peliajan päättyessä tasan 3-3.

Kasperi Kapasen ratkaiseva jatkoaikamaali

Kasperi Kapanen, nimi, jonka muistavat nykyään kaikki suomalaiset jääkiekkofanaatikot, on pelaaja, joka teki finaalin voittomaalin. Maali syntyi heti jatkoajan alussa ajassa 61:33. Se katkaisi ottelun tasatilanteen ja varmisti Suomelle 4-3-voiton Venäjästä. Tämä maali ei ainoastaan voittanut Suomelle mestaruutta, vaan se myös korosti Kapasen taitoa ja ratkaisuhalukkuutta paineen alla. Aleksi Saarelan syöttämä maali muistetaan merkittävänä Suomen jääkiekkohistoriassa, sillä se toi isäntämaalle ikimuistoisen voiton kotiyleisön edessä.

Polku finaaliin

Suomen tietä finaaliin leimasivat vahva joukkuepelaaminen ja yksilöjen loistokkuus, joka huipentui tähän dramaattiseen jatkoaikavoittoon. Itse finaali oli korkeatasoisen juniorijääkiekon näytös, jossa sekä Suomi että Venäjä osoittivat taitoa, strategiaa ja kestävyyttä.

Kasperi Kapasen jatkoaikamaali vuoden 2016 jääkiekon nuorten MM-kisojen finaalissa jää turnauksen historian ratkaisevaksi hetkeksi, joka ilmentää juniorijääkiekon jännitystä ja arvaamattomuutta parhaimmillaan.


Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs