Kanada näytti olevan matkalla helppoon voittoon Itävaltaa vastaan jääkiekon MM-kisoissa tiistaina. Päätöserässä kaikki kuitenkin kääntyi päälaelleen. Kanada lähti erään 6-1 johdossa, mutta ottelu venyi jatkoajalle jääkiekon lilliputteihin kuuluvan Itävallan tehtyä viisi maalia yhdessä erässä. Jatkoajalla Kanadan pelasti joukkueen suurtähti John Tavares.

Tiistai-iltana Kanada pelasi Prahassa A-lohkon ottelun Itävaltaa vastaan. Kanada oli jääkiekon suurmaana ylivoimainen ennakkosuosikki Itävaltaa vastaan, joka ei ollut tähän mennessä kirjannut turnauksessa pistettäkään. Kanada aloitti myös hyvin ja johti ensimmäisen erän jälkeen jo 3-1 Dylan Cozensin, Kaiden Guhlen ja Bowen Byramin maaleilla.

Toisessa erässä Kanada jatkoi ylivoimaista vyörytystään, voittaen erän laukaukset 22-6 ja tehden kolme lisämaalia. Maaleista vastasivat Jared McCann, superjunnu Connor Bedard ja Pierre-Luc Dubois.

Kaikki odottivat joukkueen pelaavan kolmannessa erässä vain minuutit pois kellosta ja rallattelevan helppoon voittoon. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Itävallan Benjamin Baumgartner kavensi lukemiksi 6-2 muutamaa minuuttia erän alun jälkeen, ja vain minuuttia myöhemmin Peter Schneider iski Itävallalle jo illan kolmannen maalin.

Vielä 10 minuuttia ennen erän loppua Kanada johti kuitenkin kolmella maalilla, eikä sillä näyttänyt olevan suurtakaan hätää. Dominic Zwergerin ja Schneiderin maalit toivat joukkueen kuitenkin jo maalin päähän, ja viimeisellä minuutilla se, mitä kukaan ei uskonut tapahtuvaksi, tapahtui: Marco Rossi ohitti Kanadan maalivahdin Jordan Binningtonin ja vei Itävallan ja Kanadan välisen ottelun jatkoajalle.

Täydelliseltä nöyryytykseltä Kanadan pelasti joukkueen suurin tähti John Tavares, joka ratkaisi joukkueelleen voiton vain 15 sekuntia jatkoajan alun jälkeen. Kanada kuitenkin menetti rytäkässä yhden ylimääräisen pisteen, jonka se olisi varsinaisen peliajan voitosta saanut, sekä aimo annoksen jääkiekkoyleisön kunnioituksesta.

Sulamisestaan huolimatta Kanada johtaa MM-kisojen A-lohkoa tasapisteissä Sveitsin kanssa, kun kaikki joukkueet, Iso-Britanniaa lukuun ottamatta, ovat pelanneet vähintään kolme ottelua. Itävalta puolestaan löytyy lohkon toiseksi viimeiseltä sijalta, pisteen edellä ottelun vähemmän pelannutta Iso-Britanniaa.

Kanada ja Leijonat kohtaavat lohkon kärkiottelussa lauantaina alkuillasta.