Joakim Kemell on aloittanut nuorten MM-kisat mainiosti. Suomen ykkösketjuun nostettu laituri on kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen joukkueensa toiseksi kovin pistemies ja yksi koko turnauksen kirkkaimpia tähtiä. Valmistautuminen kisoihin on ollut kuitenkin haastavaa.

Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian sunnuntai-iltana Suomen aikaa pelatussa ottelussa jopa 9-3. Samalla Suomi varmisti vähintään lohkon kakkossijan, ja pääsee pelaamaan lohkovaiheen päätösottelua melko paineettomassa tilassa.

Slovakialle peli oli puolestaan alkulohkon viimeinen. Tappio tiesi sitä, että joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 MM-kisojen. Lohkojumbona Slovakia joutuu myös karsimaan paikastaan ensi vuoden U20 MM-kisoissa. Putoamiskarsinnassa vastaan tulee joko Itävalta tai Sveitsi.

Tappion pelko näkyi joukkueen otteissa. Slovakialaiset turhautuivat helposti, eivätkä pystyneet pitämään pelikuriaan kasassa. Slovakia otti ottelussa jopa jäähyminuuttia. Se kostautui tähän asti turnauksen tehokkainta ylivoimaa pelannutta Suomea vastaan. Nuoret Leijonat iski viisi maalia ylivoimalla ja käytännössä ratkaisi ottelun Slovakian jäähyilyyn.

– En kyllä osaa sanoa miksi ne noin kuumenivat. Meiltä oli hyvä esitys. Varmaan oli kaverilla väsymystä ja turhautumista matkassa, ja sen takia kuumenivat noin paljon, ottelussa kaksi maalia syöttänyt Joakim Kemell kertoi jääkiekon-mm.comille.

Jyväskyläläinen on itse pelannut upeaa MM-turnausta. Kolmessa ottelussa on syntynyt kaksi maalia ja viisi syöttöpistettä. Tehot oikeuttavat koko kisojen pistepörssin kolmannelle sijalle. Kemell kuitenkin kertoo, ettei valmistautuminen nuorten MM-kisoihin ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. NHL-varauksen sisältänyt kesä on ollut täynnä ohjelmaa.

– Nyt on ollut vaikeampi valmistautua. Niin paljon on joutunut reissaamaan kesällä. Mutta on siinä välillä yrittänyt treenatakin, Kemell virnuilee.

Siitä huolimatta henkilökohtaisella tasolla MM-kisat ovat lähteneet huomattavasti paremmin liikkeelle kuin vuodenvaihteessa alkanut turnaus. Tuolloin Kemell oli vielä läpimurtokauttaan pelannut varausikäinen pelaaja, jota povattiin jopa varaustilaisuuden kärkikahinoihin. Nyt kentällä viilettää 18-vuotta täyttänyt liigatason laituri, jolla on helpottava NHL-varaus takataskussaan.

Sitä Kemell ei kuitenkaan myönnä, että varauksella olisi peliotteisiin mitään vaikutusta.

– Ei sillä ole merkitystä. Jos vertaa joulun kisoihin, jotka jäi kesken, niin silloin olin juuri ollut loukkaantuneena, minkä takia oli vaikeuksia saada tatsia. Nyt on taas päässyt pelaamaan, mikä vaikuttaa.