Nuorten Leijonien kapteeni penää joukkueeltaan huolellisuutta kiekon kanssa.

Suomi nöyrtyi keskiviikkona Saksalle ensimmäistä kertaa historiassaan. Kaikki joukkueiden 25 aiempaa kohtaamista nuorten MM-kisoissa olivat päättyneet Nuorten Leijonien voittoon. Samaa odotettiin tällä kertaa, kun materiaaliltaan ylivoimaisen oloinen Suomi kohtasi Saksan Göteborgissa.

Saksa kuitenkin rankaisi Nuoria Leijonia luvattoman heikosta puolustuspelaamisesta ja iski taululle neljä maalia, mihin Suomi ei pystynyt vastaamaan. Ensimmäisessä erässä Nuoret Leijonat otti vielä Saksan yhden maalin johdon kiinni, mutta Saksan noustua toista kertaa johtoon toisen erän alussa ei aseita tasoituksen tekoon enää ollut. Kolmannessa erässä Saksa pelasi kypsästi ja puolusti suomalaiset pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Suomi oli isoissa ongelmissa etenkin Saksan nopeiden vastahyökkäysten kanssa. Nuorien Leijonien kenttätasapaino näytti olevan järjestäen pielessä, kun Saksa käänsi peliä nopeasti ja hyökkäsi raivolla kohti Niklas Kokon vartioimaan Suomen maalia.

Nuorten Leijonien kapteeni Jere Lassila manasi joukkueensa huolimattomuutta kiekollisena tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

– Meidän kiekolliset valinnat oli heikkoja, minkä takia Saksa sai riistoja, Lassila kertoi jääkiekon-MM.comille.

Lassila myönsi, että nopeat vastaiskut olivat keskiviikkona myrkkyä Suomelle ja suurin syy sille, miksi Saksa onnistui latomaan taululle niin tylyt lukemat.

Ensimmäisessä maalissa Joona Väisänen lahjoitti kiekon suoraan Eric Hördlerille oman maalinsa edessä. Saksan toista maalia taas edelsi Jesse Pulkkisen kiekonmenetys. Myös Saksan kolmatta maalia edelsi Nuorten Leijonien heikosti organisoitu hyökkäys ja kiekonmenetys hyökkäysalueelle murtauduttaessa.

Lassila ei vielä lähtenyt spekuloimaan sillä, mihin asioihin Nuorten Leijonien valmennus tulee torstaina kiinnittämään huomiota, mutta selvää on, että etenkin tilanteenvaihtopelaamista Suomen on parannettava. Joukkueen seuraava ottelu on perjantaina, jolloin vastaan asettuu Latvia.