ComeOn

Jääkiekon U20 MM-kisojen puolivälierät pelattiin maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä. Suomi joutui pettymään hävittyään todella dramaattisen lopun jälkeen Ruotsille 2-3. Myös Slovakia sai kokea dramaattisen tappion, kun Connor Bedard päätti omakätisesti upottaa upeasti taistelleen joukkueen jatkoajalla. USA ja Tšekki puolestaan etenivät välieriin murskavoittojen myötä.

Suomi – Ruotsi 2-3

Nuoret Leijonat putosivat turnauksesta todella dramaattisella tappiolla Ruotsille, vaikka onnistui pelaamaan koko turnauksen parasta peliään. Loistavasti ottelun aloittanut Suomi siirtyi 1-0 johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Ville Koivusen laukoma kiekko putosi torjunnan jälkeen sopivasti Oliver Kapaselle, joka siirsi pelivälineen varmasti tyhjään maaliin. Ruotsi kuitenkin onnistui nousemaan tasoihin hetki ennen erän loppua, kun Ludvig Jansson löysi upealla syötöllä maalin kulmalle unohtuneen Leo Carlssonin, joka sai nauttia helposta viimeistelystä. Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta kolmas erä oli kuin lähes toisinto ensimmäisest. Jälleen Suomi aloitti erän upeasti, ja jälleen joukkue siirtyi aikaiseen johtoon. Neljä minuuttia oli kulunut, kun Nuoret Leijonat katkaisi Ruotsin hyökkäyksen keskialueella ja ampaisi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Niko Huuhtanen ohitti Carl Lindbomin tarkalla rannelaukauksella. Carlsson toi Ruotsin kuitenkin tasoihin lähes samaan aikaan kuin ensimmäisessä erässä jäätyään jälleen turhan vapaaksi Suomen maalin kulmalle. Erän lopussa Nuoret Leijonat pääsi hakemaan voittomaalia ylivoimalla, mutta epäonnekas pomppu siniviivan tuntumassa päästi Victor Stjernborgin karkuun, eikä Ruotsin kapteeni erehtynyt. Niinpä Suomi putosi jatkosta dramaattisimmalla mahdollisella tavalla.

Tšekki – Sveitsi 9-1

Tšekki ei jättänyt omassa puolivälierässään Sveitsiä vastaan mitään sattuman varaan, vaan murjoi altavastaajana otteluun lähteneitä sveitsiläisiä peräti yhdeksällä maalilla. Ottelu sai kuitenkin yllättävän alun, kun Louis Robin siirsi Sveitsin johtoon vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Tšekki ei maalista hätkähtänyt, vaan toi pelin tasoihin vain kaksi minuuttia myöhemmin Jiri Kulichin maalilla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi tšekkiläismaalia lisää ja tauolle lähdettiin Tšekin kahden maalin johdossa. Toisessa erässä tahti kiihtyi entisestään ja ottelua dominoinut Tšekki tykitti yksipuolisesti jopa neljä osumaa. Viimeistään Gabriel Szturcin 6-1 maalia erän puolivälissä alkoi sammutella valoja sveitsiläisten osalta, eikä jäljellä ollut enää kuin päättössummerin odotus. Tšekki kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla kolmannessa erässä.

USA – Saksa 11-1

Myös päivän kolmannessa puolivälierässä nähtiin murskajaiset, kun USA lähetti Saksan kotimatkalle 11-1 voiton siivittämänä. Jo ensimmäisessä erässä oli ratkaisun makua. USA voitti laukaukset 12-2 ja maalit 3-0, kun Logan Cooley, Jimmy Snuggerud ja Red Savage iskivät maalit mieheen alle yhdeksään minuuttiin. Ottelun tarina ei muuttunut mihinkään ensimmäisen erän jälkeenkään. Toisessa erässä USA iski jopa viisi maalia lisää, kun Saksa nosti omia riskitasojaan kavennusta hakiessaan. Kolmannessa erässä Yhdysvallat oli jälleen vahvana erän alussa ja nakutti taululle kolme lisämaalia ensimmäisten yhdeksän minuutin aikana. Kolme minuuttia ennen loppua Luca Hauf rikkoi Andrew Oken nollapelin ja jätti myös saksalaisille edes jotain muisteltavaa tästä ottelusta.

Kanada – Slovakia 4-3 ja.

Illan viimeisessä ottelussa oltiin nähdä yksi U20 MM-kisojen lähihistorian suurimmista yllätyksistä, kun Slovakia onnistui haastamaan Kanadan ja pakottamaan pelin kisojen suurinta mestarisuosikkia vastaan jatkoajalle. Kaikki näytti Kanadan kannalta hyvältä, kun kisojen ylivoimaisin yksilö Connor Bedard vei ensin kisaisännät johtoon ja syötti sitten Dylan Guentherin toisessa erässä tekemän 2-0 maalin. Libor Nemec onnistui vielä kaventamaan tilanteeksi 2-1, mutta Zach Ostapchuk iski Kanadan kolmannen vain kaksi minuuttia Slovakian maalin jälkeen. Robert Baco kuitenkin toi slovakialaisille lohtua tekemällä toisen erän viimeisen maalin seitsemän minuuttia ennen erän päättymistä. Kolmanteen erään lähdettiin Kanadan 3-2 johdossa. Ottelua dominoinunt kotijoukkue oli voittanut laukaukset tähän mennessä 34-15. Myös kolmannessa erässä Kanada oli pelillisesti niskan päällä, mutta niin vain sitkeä slovakialaisnippu onnistui tulemaan tasoihin ja viemään ottelun jatkoajalle. Viisi minuuttia jatkoajan alkamisen jälkeen ratkaisijaksi nousi kuitenkin tuttu nuorukainen, kun Bedard päätti pistää nippuun koko Slovakian puolustuskolmikon ja viedä Kanadan välieriin harvinaisen omakätisesti.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets