Vuoden 2023 jääkiekon nuorten MM-kisoissa pelattiin keskiviikkona vain kaksi ottelua. Isäntämaa Kanada avasi turnauksen voittotilinsä avausottelussa kärsityn shokkitappion jälkeen murskaamalla Saksan 11-2. USA sen sijaan sai shokkihoitoa Slovakialta, joka teki B-lohkon tilanteesta erittäin kimurantin 6-3 voitolla.

Slovakia – USA 6-3

Slovakia sai otteluun unelma-alun, kun Libor Nemec vei joukkueen johtoon vain kahden minuutin pelin jälkeen aggressiivisen nousun päätteeksi. Slovakia kuitenkin itse hölmöili johtonsa hukkaan sortumalla jäähyilyyn heti ottelun alussa. USA rankaisi kahden peräkkäisen ylivoiman aikana ja siirtyi johtoon alle viidessä minuutissa avausosuman jälkeen. Ottelu jatkui rikkonaisena myös ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa, ja tällä kertaa se oli Slovakia, joka rankaisi. Yksi ottelun parhaista pelaajista, Dalibor Dvorsky, ohitti USA:n maalilla torjunaan Kaidan Mberekon upealla rannelaukauksella. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Robert Baco esitteli omaa laukomisosaamistaan nostamalla kiekon USA:n maalin kattoon puolittaisesta läpiajosta. Slovakian hurja erä jatkui, kun Filip Mesar ohjasi joukkueensa jo kahden maalin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana alle kaksi minuuttia edellisen maalin jälkeen. Erän lopussa Kenny Connors lähetettiin suihkuun laitataklauksesta, mutta tällä kertaa Slovakia ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään. Peter Repcik kuitenkin taituroi Slovakian viidennen maalin kolmannen erän puolivälissä karattuaan läpiajoon. USA tuli vielä kahden maalin päähän ylivoimalla, mutta pidemmälle sen kiri ei riittänyt. Alex Ciernik viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Slovakian tähtipuolustaja Simon Nemec nousi ottelun tehomieheksi kolmella maalisyötöllä.

Kanada – Saksa 11-2

Avausottelussaan yllätystappion Tsekille kokenut Kanada pisti pystyyn todellisen show’n Saksaa vastaan ja osoitti, että sen peli on yksittäisestä tappiosta huolimatta mestaruuskunnossa. Vaahteralehtipaidat laittoivat hyökkäysklinikan pystyyn, pakottivat Saksan jäähyilemään ja rankaisivat armotta. Ottelun laukaukset menivät lopulta Kanadalle 52-16.

Dylan Guenther iski yhden turnauksen kauneimmista maaleista ylivoimalla jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Saksa tuli vielä tasoihin Roman Kechterin hieman helposti Thomas Milicin selän taaksen uponneella vedolla, mutta tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Saksa kulutti taas jäähypenkkiä ja Shane Wright pääsi viemään Kanadan uudestaan johtoon pienoisen tuuripompun avustuksella. Muutamaa minuuttia myöhemmin superlupaus Connor Bedard pääsi karkaamaan läpiajoon ja osoitti omaa henkilökohtaista taituruuttaan viimeistelemällä Kanadan kolmannen maalin. Tämän jälkeen Kanada meni täysin menojaan.

Bedard lisäsi Kanadan johtoa toisen erän alussa, kun Saksan puolustuksen kommunikaatiokatkos päästi hyökkääjän viimeistelemään tyhjään maaliin. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin hattutemppu oli täysi, kun B-pisteen kaarelta lähtenyt laukaus löysi tiensä Saksan maalin yläkulmaan. Erän loppu olikin Saksan kannalta historiallisen synkkä. Rayan Bettahar otti ottelurangaistuksen ja Kanada rokotti viiden minuutin ylivoiman aikana peräti neljä kertaa. Etenkin Bedardin ja Guentherin muodostama tutkapari osoitti taituruuttaan ja laittoi Saksan alivoimanelikon ahtaalle. Myös Guenther sai ylivoiman aikana hattutempun täyteen.

Kolmas erä lähinnä pelailtiin pois. Kanada osui vielä kahdesti, ja Saksakin sai yhden lohdutusmaalin ottelun lopussa. Bedard iski ottelussa käsittämättömät seitsemän tehopistettä, mihin on U20 MM-kisoissa pystynyt aiemmin vain neljä kanadalaista.