Velobet

Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2023 toisena ottelupäivänä nähtiin jälleen yksi murskavoitto, kun Itävallan synkkä turnauksen aloitus jatkui Tsekkiä vastaan. Nuoret Leijonat puolestaan otti MM-kisojen ensimmäisen voittonsa ja Ruotsi jatkoi voittojen tielle toisen peräkkäisen nollapelin siivittämänä. Sveitsi taas tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan toisella voitollaan.

Suomi – Slovakia 5–2

Nuoret Leijonat pelasi jälleen päivän ensimmäisessä ottelussa. Tällä kertaa matkaan tarttui tappion sijasta vakuuttava voitto, kun Slovakia kaatui hyvän, mutta hieman ailahtelevan, esityksen jälkeen 5–2.

Sami Päivärinta vei Suomen johtoon jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Ottelun alku oli täyttä Nuorten Leijonien dominointia, mutta maalin jälkeen Slovakia pääsi peliin mukaan ja tasoitti pelin vain 11 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua ylivoimalla. Toisessa erässä Suomi kuitenkin meni menojaan. Joakim Kemell avasi turnauksen maalitilinsä ja Oliver Kapanen sekä Niko Huuhtanen lisäsivät Suomen johdon jo kolmeen maaliin ennen seuraavaa taukoa.

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat päästi Slovakian turhaan peliin mukaan jäähyjen kautta, mutta Brad Lambert kuittasi slovakialaisten kavennuksen viiden minuutin pelin jälkeen. Tasakentällisin Suomi ei antanut Slovakian kirille mahdollisuutta vaan vei pelin lopulta selvin numeroin.

Saksa – Ruotsi 0–1

Ruotsi joutui huomattavasti kovempaan testiin avauspäivänä Itävaltaa otetun murskavoiton jälkeen, kun Saksa haastoi Juniorkronornan täysillä voitosta. Adam Engströmin ensimmäisen erän maali kuitenkin riitti voittoon, kun Carl Lindbom Ruotsin maalilla pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta viimeisellä minuutilla Engströmin viivaveto kimpoili maalinedusruuhkan kautta Saksan maaliin. Toisessa erässä Ruotsi nosti selvästi tasoaan ja pakotti pelin Saksan päätyyn. Saksalaispuolustus ja maalivahti Nikita Quapp kuitenkin kestivät rynnistyksen hienosti. Viimeisessä erässä Saksa onnistui pääsemään peliin mukaan, ja kumpikin joukkue loi tukun hyviä maalintekopaikkoja. Molemmat maalivahdit pelasivat kuitenkin todellista unelmapeliä, eikä lisämaaleja nähty.

Sveitsi – Latvia 3–2 vl.

Sveitsi jatkoi upeasti alkanutta turnaustaan ja nappasi jo melko tukevan oloisesti kiinni pudotuspelipaikasta, kun Latvia kaatui rankkarikisan jälkeen 3-2. Louis Robin rikkoi ottelun kuparisen jo kahdeksannella minuutilla ja vei Sveitsin johtoon, mutta Latvian Dans Locmelis onnistui tasoittamaan pelin vain viisi minuuttia myöhemmin. Avauserässä ei nähty enempää maaleja, mutta aivan toisen erän lopussa Darels Dukurs vei Latvian johtoon ja kiinni kolmeen pisteeseen. Kolmannessa erässä Sveitsi dominoi peliä lähes täysin, mutta tasoitus nähtiin vasta kaksi minuuttia ennen loppua, kun Dionicio Rodwin pakotti maalillaan ottelun jatkoajalle. Jatkoaika ei tuottanut tulosta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkarikisasta. Ensimmäinen maali nähtiin vasta seitsemännessä parissa. Ratkaisu nähtiin kierrosta myöhemmin, kun Liekit Reichle ohitti Patriks Berzinsin.

Itävalta – Tšekki 0–9

Itävallan todella surullisesti alkanut turnaus jatkui Tšekkiä vastaan. Avauspäivänä joukkue kärsi Ruotsille 11-0 tappion, ja viime yönä Tšekki murskasi joukkueen 9-0. Ottelun kuva oli juuri sellainen kuin lukemat antavat ymmärtää. Tšekki voitti laukaukset 47-8 ja vei peliä miten halusi alusta loppuun. Joukkue siirtyi jo avauserässä kolmen maalin johtoon, lisäsi johtoaan neljällä toisessa erässä ja kaunisteli loppulukemia vielä kahdella maalilla kolmannen erän aikana. Jiri Kulich iski hattutempun ja Matyas Sapovaliv syötti neljä maalia.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets