ComeOn

Miesten MM-kisat saavat jälleen ensi vuonna kaksi uutta joukkuetta, kun Iso-Britannia ja Puola ottavat osaa Tšekissä keväällä 2024 järjestettävään turnaukseen.

Miesten 1A-divisioonan MM-kisat pelattiin huhti-toukokuun vaihteessa Englannissa. Kyseessä on miesten toiseksi ylin divisioona, jonka yläpuolella on vain kansainvälinen pääsarja.

Englannissa järjestetyssä turnauksessa kuusi joukkuetta pelasi paikasta kevään 2024 MM-kisoissa. Runkosarjamuotoisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta olivat ilman tappioita kisat pelannut Iso-Britannia ja kakkoseksi sijoittunut Puola.

Iso-Britannia oli mukana miesten MM-kisoissa myös viime vuonna, joten hissiliike joukkueen osalta jatkuu nyt nousujuhlilla. Puolalle kyseessä on sen sijaan ensimmäinen kerta pääsarjassa 22 vuoteen, sillä edellisen kerran maa oli mukana MM-kisoissa keväällä 2002.

Liettua jäi 1A-divisioonan jumboksi ja putoaa ensi kaudeksi 1B-divisioonaan. Pääsarjasta 1A-divisioonaan putoaa tämän kevään MM-kisojen kummankin alkulohkon viimeinen joukkue.

IA-divisioonan sarjataulukko

Iso-Britannia 14p (nousi A-divisioonaan)
Puola 13p (nousee A-divisioonaan)
Italia 9p
Etelä-Korea 6p
Romania 3p
Liettua (putoaa 1B-divisioonaan)

Ottelutulokset

29. huhtikuuta:

Puola – Liettua
7-0

Romania – Italia
2-6

Etelä-Korea – Iso-Britannia
0-4

30. huhtikuuta:

Liettua – Romania
2-3

Iso-Britannia – Puola
5-4 ja.

Etelä-Korea – Italia
1-6

2. toukokuuta:

Romania – Etelä-Korea
2-5

Italia – Puola
2-4

Iso-Britannia – Liettua
3-0

3. toukokuuta:

Etelä-Korea – Puola
0-7

Liettua – Italia
4-6

Iso-Britannia – Romania
7-0

5. toukokuuta:

Puola – Romania
6-2

Liettua – Etelä-Korea
1-2

Iso-Britannia – Italia
5-3