ComeOn

Pitkän linjan jääkiekkovaikuttaja, sekä Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen kertoo monen muun tapaan ymmärtävänsä taalaliigan päätöstä vetäytyä olympialaisista. Pettymys on kuitenkin myös Lehkosen mielessä, kun NHL-pelaajat eivät matkaa Pekingiin.

Ismo Lehkonen oli yksi olympiaturnausta vesi kielellä odottaneista suomalaisista. Keskiviikon uutiset NHL:n vetäytymisestä eivät lämmittäneet kiekkomiehen mieltä.

– Ei se yllätys ollut, mutta hirveä pettymys. Fanit, pelaajat ja valmentajat jäävät paljosta paitsi. Kaikki Suomen huippupelaajat odottivat innolla tätä tapahtumaa, että päästäisiin mittaamaan, missä meidän taso menee.

Pelaajat kuten, Alexander Barkov, Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Teuvo Teräväinen ynnä muut joutuvat tällä kertaa missaamaan olympialaiset. Lehkonen on kuitenkin varma, että samoille pelaajille löytyy käyttöä vielä neljän vuoden päästä.

– Kun mennään neljä vuotta eteenpäin, nuo pojat ovat neljä vuotta kokeneempia. Mikael Granlund on syntynyt 1992, hänkin on vielä prime timessa. Sitten on 1994–1998 syntyneitä, he saavat vuosirenkaita lisää ja ovat varmasti parempia pelaajia neljän vuoden kuluttua.

Lehkosta harmittaa eritoten päävalmentaja Jukka Jalosen puolesta, joka myönsi pettyneensä myös henkilökohtaisella tasolla, kun NHL-pelaajat ovat jälleen ulkona olympialaisista.

– Hän on tehnyt omalla sektorillaan tosi hyvää työtä, mutta ei pääse nytkään haastamaan parhailla pelaajilla parhaita maita. Hänellä on sellainen harjoittelupankki ja pelitapapankki, että olisi ollut kiva nähdä, miten hän haastaa kaikki maailman parhaat systeemit. Uskallan väittää, että meillä olisi ollut pelitapaetu näissä kisoissa.

Lähde: Yle


St. Louis Blues - New York Islanders
Calgary Flames - Boston Bruins