ComeOn

Kuva: Mack Male, Wikimedia Commons (CC-BY-SA 2.0)

Fanit pääsevät tänä vuonna takaisin Nuorten MM-kisoihin, mikä ei ole pelkästään jääkiekon, vaan ylipäätään urheilun voitto.

Kun vuosi sitten näihin samoihin aikoihin valmistauduttiin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, tiedossa oli, ettei tunnelma tule olemaan lainkaan entisensä.

Tuolloin vallinnut koronaviruspandemiatilanne esti nimittäin fanien pääsyn katsomoihin.

Kisat pelattiin Edmontonissa, Kanadassa, ja siellä ne tullaan pelaamaan myös tänä vuonna.

Erottavana tekijänä tulee kuitenkin olemaan se, että tällä kertaa Nuorten MM-kisoihin otetaan faneja paikan päälle. Toki tilanne pandemian suhteen on jälleen edennyt huonompaan suuntaan, mutta ainakin toistaiseksi fanien pääseminen katsomoihin näyttää todennäköiseltä – joskaan katsomoita ei myydä välttämättä täyteen vallitsevan tilanteen vuoksi. Mutta joka tapauksessa edes jonkinlaisen fanijoukon läsnäolo kisoissa on parempi kuin tyhjät katsomot – paljon parempi.

Vuosi sitten nuorten MM-finaalin Yhdysvalloille hävinneen Kanadan leirissä fanien mukanaolo kotikisoissa tarkoittaa kotietua.

Samaan aikaan kyse on kuitenkin todella isosta voitosta kaikille mukana oleville maille, jääkiekkoilulle ja urheilulle ylipäätään. Miksi näin? Koska se tunnelma, joka Kanadassa kyetään luomaan näissä Nuorten MM-karkeloissa on yksi upeimpia urheilussa.

Juuri tätä edellä mainittua ”väitettä” paalutti myös Kanadan jääkiekkoliiton johtoportaaseen kuuluva Alan Millar, joka vuosi sitten toimi Kanadan nuorten maajoukkueessa neuvonantajan roolissa.

”Olin osa viime vuoden joukkuetta. Jokainen joukkueen pelaaja joutui käydä läpi koronaprotokollan, eristyksen ja kaiken pandemiaan liittyvän. Ja sitten pelaaminen tyhjille katsomoille… Olihan se jännittävää, mutta se nuorten MM-kisoissa oleva yleisön luoma tunnelma, kun kisat pelataan Kanadassa, on meille melkoinen kotietu”, Millar kertoo IIHF:n sivujen mukaan.

”Se on yksi parhaista ilmapiireistä – eikä vain jääkiekon osalta, vaan ylipäätään urheilussa – emmekä malta odottaa, että kiekko putoaa jäähän tapaninpäivänä, Edmontonissa.”

Rohkaisevaa joulukuun 2021 ja tammikuun 2022 aikana pelattavan nuorten MM-turnauksen suhteen on se, että kisoihin vapautettiin vastikään lisää lippuja myyntiin.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets