Erik Karlsson teki kaksi maalia Ruotsin 5-1-voitossa Puolaa vastaan. Voiton jälkeen medialle esiintyi pirteä joukkueen kapteeni, joka käytti tilaisuutta hyväkseen osoittaakseen kunnioitusta vastustajille.
– Kaikki kunnia Puolalle, Karlsson sanoi.

Tre Kronor nappasi lopulta melko rutiininomaisen voiton jääkiekon MM-kisojen toisesta ottelustaan Puolaa vastaan. Puolalaiset tekivät suuren vaikutuksen katsomossa, jossa puolalaisfanit kannattivat omiaan äänekkäästi, mutta jäällä Ruotsi oli selvästi edellä. Joukkue teki kuitenkin vaikutuksen Ruotsin kapteeniin Erik Karlssoniin.

– He loivat omat mahdollisuutensa ja käyttivät ne hyväkseen, kun olimme kiekon väärällä puolella. He aiheuttivat meille vaikeuksia, mutta tietysti oli hauskaa, että pystyimme tekemään viisi ja vielä kaksi ylivoimalla, Karlsson sanoi ottelun jälkeen.

– Se oli hauska ottelu, mutta se ei ehkä ollut paras, mitä tulemme turnauksessa näkemään. Kaikki kunnia Puolalle, he pelaavat todella hyvin yksilöinä ja joukkueena. Jouduimme tänään taistelemaan siellä kaikesta, mitä saimme, joten se oli hauskaa. Luulen, että meillä kaikilla oli hauskaa.

Karlsson iski pelissä kaksi maalia, avattuaan ensin turnauksen maalihanansa tulisella lämärillä André Burakovskyn syötöstä ja viimeisteltyään Ruotsin toisen ylivoimamaalin päätöserän lopussa.

– On aina hauska tehdä maaleja. Siksihän kaikki alkavat pelata jääkiekkoa pienenä. Sitten, kun ei enää saa maalipaikkoja niin usein, on tärkeää hyödyntää saamansa mahdollisuudet, Karlsson sanoi pilke silmäkulmassaan.

– Ensimmäinen oli ”karhumaali”, muistaakseni pitkin jäätä. ”Burra” (Burakovsky) myi sen aivan loistavasti, joten näin heti, että piti vain osua mahdollisimman nopeasti maalia kohti. Se meni myös sisään, joten kaikki kunnia hänelle. Hän antoi loistavan syötön, joka oli vain pakko saada jatkettua mahdollisimman nopeasti.

Karlsson oli myös hieman kriittinen joukkueensa huolimatonta johdon puolustamista kohtaan. Eikä vähiten kolmannessa erässä, jossa Puola löysi paljon irtokiekkoja luodakseen mahdollisuuksia Ruotsin maalille.

– Puola nousi esiin kolmannessa erässä. Totta kai päästimme vähän enemmän omiin kuin olisimme halunneet, mutta asiat tapahtuvat nopeasti ja hekin pelasivat hyvin. Nyt meillä on tässä jotain, minkä varaan rakentaa ja toivottavasti pystymme parantamaan turnauksen edetessä.

Karlsson myönsi myös, että hänen mielestään Ruotsi saattoi aika ajoin mukavoitua hieman liikaa ja pelasivat liian vaikeaa peliä. Filip Gustavsson oli kuitenkin viimeinen turva hädän hetkellä.

– Tiedämme, että päästimme omiin enemmän kuin olisi pitänyt, se on korjattava, jos haluamme voittaa Saksaa vastaan huomenna. Kun pelasimme hyvin, olimme paljon parempia kuin he. Mutta kun hölläsimme hieman kaasua ja mukavoiduimme, Puola pääsi aiheuttamaan vaikeuksia.