ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Boston Bruinsin hyökkääjän Erik Haulan kausi on ollut vaikea. Porilaislähtöisellä pelaajalla on ollut ajoittain vaikeuksia mahtua Bruinsin pelaavaan miehistöön, mutta tällä hetkellä miehen tilanne näyttää hieman valoisammalta.

Erik Haula on pelaaja, jolta kukaan tuskin odottaa valtavaa pistesaalista illasta toiseen. Boston Bruinsiin miehen korkea työmoraali ja asenne kuitenkin tekivät vaikutuksen, kun hänet hankittiin Florida Panthersista.

Haulan kausi Bostonissa on lähtenyt yskällehden käyntiin, mutta torstaina saatiin viitteitä hieman paremmasta, kun Haula merkkautti NHL-uransa 200:n tehopisteen. Suomalainen antoi syötön Brandon Carlon maaliin 2-0 voittoon päättyneessä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Miehen pistesaalis on 19 pelin jälkeen vasta 1+3, mutta porilainen tiedostaa itsekin roolinsa kivikovassa Bruins-miehistössä.

– Kun tein Bruinsin kanssa sopimuksen, puhuimme monipuolisesta tekemisestä ja siitä, että minun on pelattava siinä roolissa, johon minut milloinkin laitetaan. Siihen se kiteytyy. Pääasia on nyt keskittyä omaan pelaamiseen ja suoritusvarmuuteen. Tehtäväni on voittaa kiekolliset kaksinkamppailut, pitää jalat liikkeessä ja olla vaarallinen hyökkäyksissä eli pelata vahvasti päästä päähän.

Haula on totuttu yleensä näkemään keskushyökkääjänä, mutta torstain ottelussa mies pelasi kakkosketjun vasemmalla laidalla.

– Laidalla pelaaminen on erilaista ja se vaatii erilaista ajattelutapaa. Siinä roolissa täytyy pitää vauhtia ja saada vastustajan puolustus perääntymään, Haula kertoi.

Myös Bruinsin vetovastuussa ollut apuvalmentaja Joe Sacco on ollut tyytyväinen suomalaisen viimeaikaisiin esityksiin.

– Viime otteluissa olemme puhuneet hänen kaksinkamppailuistaan ja luisteluvoimastaan. Nyt ne alkavat tulla esiin. Tämä peli oli askel oikeaan suuntaan.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets