Suomi pelasi keskiviikkoiltana jääkiekon nuorten MM-kisojen toisen ottelunsa Saksaa vastaan häviten 3-4. Yksi ottelun ainoista positiivisen esityksen tiskiin lyöneistä suomalaispelaajista oli Emil Hemming, 17. Vuonna 2006 syntynyt huippulupaus ei peitellyt pettymystään toisen peräkkäisen tappion jälkeen.

Suomen alku vuoden 2024 nuorten MM-kisoissa ei ole vastannut odotuksia. Kanadalle kärsittyä avaustappiota seurasi toinen peräkkäinen tappio, tällä kertaa Saksalle. Vaasassa syntynyt Emil Hemming antoi pettymyksensä kuulua historiallisen Saksa-tappion jälkeen.

– Emme voi olla tyytyväisiä esitykseemme. On vaikea tietää, mitä sanoa tämän jälkeen, Hemming sanoi VMhockey.se:lle.

Nuorten Leijonien esitys Kanadaa vastaan turnauksen avauspäivänä oli ala-arvoinen, eikä kahdessa ensimmäisessä erässä Saksaa vastaan nähty merkittävää muutosta. Vaikka Saksa pelasikin hyvin, on Suomi materiaaliltaan niin paljon parempi joukkue, ettei nähdyn kaltaista sukellusta voi yksinkertaisesti hyväksyä.

– En oikein tiedä, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä. Meillä oli mahdollisuus voittaa tämä peli, mutta emme vain onnistu tekemään maaleja tällä hetkellä. En tiedä mistä se johtuu, mutta meidän täytyy perehtyä siihen tarkemmin, Hemming pohti.

– Meidän on yritettävä ymmärtää, mikä on ongelmana ja nopeasti. Näin ei voi jatkua.

Suomelle on tortaina lepopäivä kahden ottelupäivän jälkeen. Sen jälkeen perjantaina 29. joulukuuta on vuorossa tärkeä ottelu Latviaa vastaan, ennen kuin lohko päättyy Ruotsia vastaan uudenvuodenaattona. Voitolla Latviasta Nuoret Leijonat etenisi todennäköisesti pudotuspeleihin, mutta muu kuin neljäs sija vaatisi todennäköisesti voittoa suursuosikki Ruotsista.

Silmin nähden pettynyt Emil Hemming uskoo, että Nuorten Leijonien on unohdettava huono alku ja suunnattava katseensa siihen, mihin joukkue voi vielä vaikuttaa, saavuttaakseen turnauksen tavoitteensa: mitalin.

– Mielestäni meidän täytyy suhtautua tähän rauhallisesti ja analysoida ongelmat. Sitten on nostettava pää ylös ja mentävä eteenpäin, muuta emme voi tehdä, Hemming sanoi.

– Uskon, että jokainen joukkueessamme voi katsoa sisimpäänsä ja osoittaa, mitä oikeasti haluamme. On tärkeää, että suljemme tämän mielestämme. Emme voi vain odottaa muutosta, miedän on luotava se itse.

Emil Hemming on yksi ikäluokkansa suurimpia lupauksia maailmassa. Esimerkiksi TSN:n asiantuntija Craig Button on ennustanut laiturin menevän kesän 2024 NHL-draftissa 20 parhaan joukossa.

Hemming ja hänen ketjukaverinsa Tommi Männistö ja Samu Bau olivat järjestelemässä kahta Suomen kolmesta maalista Saksaa vastaan ja loivat muutenkin eniten vaaratilanteita Nuorten Leijonien hyökkäysvitjoista.

– Saimme luotua aika paljon tilanteita, mutta meidän pitää olla vielä parempia niiden viimeistelyssä, jotta voimme auttaa joukkueen voittoon, Emil Hemming totesi tappioon päättyneen ottelun jälkeen.