Velobet

Kaikki nuorten MM-kisojen 2023 pudotuspelijoukkueet ovat jo tiedossa ennen uudenvuodenaattona pelattavaa lohkovaiheen päätöskierrosta. Pelattavaa kuitenkin löytyy, sillä kummassakin lohkossa jopa kolmella joukkueella on mahdollisuus lohkovoittoon. Nuoret Leijonat voittaa lohkonsa, jos se onnistuu voittamaan USA:n klo 23:00 alkavassa ottelussa.

Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2023 lohkovaiheen päätöskierros

31.12.2022 klo 18:00: Sveitsi – Slovakia
31.12.2022 klo 20:30: Tšekki – Saksa
31.12.2022 klo 23:00: USA – Suomi
1.1.2023 klo 01:30: Kanada – Ruotsi

Lohko A

Ruotsi (8 pistettä)

Ruotsi voittaa lohkonsa varmasti, jos se voittaa Kanadan. Myös tappio jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen riittää lohkovoittoon, jos Tšekki ei voita Saksaa varsinaisella peliajalla. Jos Ruotsi häviää varsinaisella peliajalla, nousee Kanada sen edellä. Jos Tšekki voittaa samalla Saksan, putoaa Ruotsi lohkon kolmanneksi.

Tšekki (7 pistettä)

Tšekki voittaa lohkonsa, jos se saa päätöskierroksella kaksi pistettä Ruotsia enemmän. Jos Ruotsi voittaa varsinaisella peliajalla, on Tšekki lohkon kakkonen huolimatta siitä, miten se itse pelaa. Tšekki voi myös pudota lohkokolmoseksi, jos se häviää Saksalle ja jos Kanada saa omasta ottelustaan kaksi pistettä Tšekkiä enemmän.

Kanada (6 pistettä)

Kanada voittaa lohkon, jos se voittaa Ruotsin varsinaisella peliajalla, eikä Tšekki voita Saksaa. Tšekin voittaessa Kanada on lohkokakkonen. Jatkoaika- tai rankkarikisan voitto nostaa Kanada kakkoseksi, jos Tšekki häviää varsinaisella peliajalla Saksalle. Tappiolla Kanada on lohkon kolmas.

Saksa (3 pistettä)

Saksa on varmasti lohkon neljäs.

Lohko B

Suomi (7 pistettä)

Nuoret Leijonat voittaa lohkonsa varmasti, jos se ei häviä USA:lle. Voitto jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen riittää Suomelle, sillä vaikka Slovakia voisi tässä tapauksessa nousta tasapisteisiin, olisi Nuoret Leijonat keskinäisen ottelun tuloksen myötä Slovakian edellä.

Tappiolla jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen Suomi on joko lohkon toinen tai kolmas, riippuen siitä, miten Slovakia pelaa Sveitsiä vastaan. Jos Slovakia voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, on Nuoret Leijonat lohkokolmonen. Tappiolla varsinaisella peliajalla Suomi tippuu lohkokolmoseksi, jos Sveitsi voittaa varsinaisella peliajalla tai jos Slovakia voittaa.

Slovakia (6 pistettä)

Slovakia voi voittaa lohkon, jos se voittaa ottelunsa varsinaisella peliajalla, eikä Suomi voita USA:ta. Myös kahden pisteen voitto riittää, jos USA voittaa Suomen jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen. Tappiolla Slovakia ei voi voittaa lohkoa.

Jos Slovakia häviää Sveitsille varsinaisella peliajalla, on se lohkon neljäs, paitsi jos USA häviää Suomelle myös varsinaisella peliajalla. Silloin Slovakia on lohkon kolmas. Jos Slovakia häviää jatkoajalla tai rankkarikisassa, on se lohkon toinen, ellei USA onnistu saamaan enemmän pisteitä ottelustaan Suomea vastaan.

USA (6 pistettä)

USA voittaa lohkon, jos se voittaa Suomen, eikä Slovakia saa yhtä montaa pistettä Sveitsiä vastaan. Jos USA häviää Suomelle, on se joko lohkon toinen, kolmas tai neljäs, riippuen siitä, eteneekö ottelu jatkoajalle ja siitä, miten Slovakia ja Sveitsi pelaavat.

Jos USA häviää varsinaisella peliajalla, on se lohkon neljäs kaikissa muissa tapauksissa, paitsi silloin, jos Sveitsi ottaa kahden pisteen voiton Slovakiasta. Silloin USA on kolmas. Jos USA häviää jatkoajalla tai rankkarikisan jälkeen, voi se olla jopa lohkokakkonen, jos Sveitsi voittaa Slovakian varsinaisella peliajalla. Muutoin USA on lohkon kolmas.

Sveitsi (4 pistettä)

Sveitsi ei voi voittaa lohkoa. Se voi kuitenkin nousta lohkokakkoseksi, jos se voittaa varsinaisella peliajalla, ja myös USA voittaa varsinaisella peliajalla. Sveitsin voittaessa varsinaisella peliajalla, mutta USA:n ja Suomen välisen ottelun mennessä jatkoajalle, Sveitsi on lohkon kolmas. Muilla tuloksilla Sveitsi on lohkon neljäs.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets