Velobet

Nuoret Leijonat lähtevät päävalmentajansa Antti Pennasen mukaan hyvistä lähtökohdista tapaninpäivänä alkaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Viime vuonna pronssia voittaneesta joukkueesta on mukana 10 pelaajaa.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen on hyvillä mielin ennen nurkan takana odottavia MM-kilpailuja. Joukkueessa on edelleen kymmenen viime vuoden MM-pronssimitalistia, mutta myös uusia vastuunkantajia on astunut esiin.

Useat joukkueen runkopelaajista ovat myös jo ehtineet saada kokemusta miesten peleistä. Pennasen mukaan ryhmällä on nyt erilaiset lähtökohdat, kuin viime kaudella.

– Vähän erilainen joukkue. Sen joukkueen liiderit olivat Anton Lundell ja Ville Heinola ja nyt meillä on sitten omat johtajat. On monta pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan ylivoimaa. Hyökkäyspelitaitoa on paljon, se on silmiinpistävää. Sen takia joukkue pitää saada puolustamaan hyvin jos haluaa voittaa.

– Puolustus on tietynlainen kivijalka ja pakkien kokemus siitä, että ovat jo siellä olleet on yksi tämän joukkueen vahvuuksista. Meidän pitää luottaa siihen, että kun puolustamme hyvin, niin ne vahvuudet tulevat kyllä esille. Kyllä kemellit, rädyt, niemelät ja kumppanit sitten taikovat niitä paikkoja.

Erityismaininnan Pennaselta saa Kärpissä loistanut 18-vuotias hyökkääjä Ville Koivunen

– Melkein 20 pistettä hänkin on tehnyt. Hän on vähän kuin Niemelän Topi– ”mää vaan pellaan” – ei ne kauheasti stressaa. Pelaaminen on kivaa. Jotenkin tykkään siitä luonteesta.

Pennanen tekee Koivusen kohdalla varovaisen vertauksen toiseen oululaiseen, joka on viime vuosina niittänyt menestystä rapakon takana.

– Saako edes verrata, mutta semmoinen köyhän miehen Sebastian Aho. Älykäs pelaaja ja huippujätkä. Nyt puhutaan tietenkin ihan maailmanluokan pelaajasta, johon vertaan, mutta paljon samaa.

Parannettaa Koivusen pelaamisessa on Pennasen mukaan erityisesti luisteluvoimassa.

– Hän joutuu testiin, että riittääkö luisteluvoima pienessä kaukalossa siinä temmossa. Jos riittää, niin sitten hän tulee olemaan meille tärkeä pelaaja. Peliäly ja tekniset ominaisuudet riittävät. Luistelukin on teknisesti hyvää, mutta se on vielä vähän voimatonta, Pennanen arvioi.

Pennaselle on jäänyt viime vuoden kisoista mieleen äärettömän kova tempo – Tämä otettiin huomioon pelaajavalinnoissa

– Vaikka tiedät, että laitojen lähellä pelaaminen on tärkeää ja kamppailupelaaminen on tärkeää, niin kun ne ekat pelit tulivat, sitä katsoi, että voi vitsi kuinka kovaa täällä mennään. Se on isoin oppi, että ymmärtää sen.

– Luisteluvoimaisia ja pelinopeita pelaajia on ehkä enemmän, ja joku isokokoinen on voinut jäädä poiskin. Niitäkin toki tarvitaan, mutta ei pelinopeuden kustannuksella.

Lähde: Iltalehti


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets