Velobet

Nuorten Leijonien päävalmentaja kertoi maanantaina hieman jopa yllättyneensä Suomen kakkoskentän tehoilusta nuorten MM-kisoissa. Pennanen on myös sitä mieltä, että myös muut ketjut ovat pelanneet hyvin ja ketjujen tehot tulevat kyllä.

Suomi voitti maanantai-iltana Suomen aikaa Itävallan nuorten MM-kisojen toisessa ottelussaan. Nuorten Leijonien tehoilusta vastasi ensimmäisen ottelun tapaan pääasiassa kakkosketju, jossa pelaavat Samuel Helenius, Brad Lambert ja Ville Koivunen. Lambertilla on kahden ottelun jälkeen viisi tehopistettä, Koivusella ja Heleniuksella neljä.

– On se vähän yllättänyt – siinä on hyvä kombinaatio. Vähän vaikea analysoida sitä ketjua. On tullut vähän yllätyksenä, että on noinkin hyvä. Heillä on hyvä itseluottamus, ja ovat saaneet onnistumisia, nuorten maajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen kehui maanantaina ottelun jälkeen.

Myös Itävaltaa vastaan kaksi maalia iskenyt Koivunen on ollut hieman yllättynyt siitä, että ketjun peli on lähtenyt rullaamaan näin nopeasti.

– On se ehkä ollut pieni yllätys, Heleniuksen kanssa olen pelannut maajoukkueessa jonkin verran ja Bradin kanssa myös. Ollaan onnistuttu maalipaikoissa, mutta on muillakin ollut paikkoja, Koivunen kertoi.

Pennanen kertoi olevansa luottavainen sen suhteen, että myös muiden kentällisten tehohanat aukeavat vielä. Kaikki Suomen ketjut ovat päävalmentajan mukaan esiintyneet tähän mennessä hyvin.

– Kaikki ketjut pystyivät luomaan paikkoja ja esiintyivät hyvin. Toivotaan osalle ketjuista kärsivällisyyttä, tulos tulee kyllä, jos ei vielä ole tullut. Hyvin ovat pelanneet.

Kokoonpanoon nousseet pelaajat saivat kehuja

Nuorten Leijonien kokoonpano koko turnauksen avanneen Saksa-pelin jälkeen pieniä muutoksia, kun Roby Järventie ja Karri Aho tulivat sisään pelaavaan kokoonpanoon Itävaltaa vastaan. Myös maalivahtia vaihdettiin, kun ensimmäisessä ottelussa luukkua avannut Juha Jatkola sai tulikasteensa. Pennanen oli tyytyväinen turnauksessa debytoineiden pelaajien antiin.

– Roby tuli pitkän tauon jälkeen hyvin sisään. Kaikki ymmärtävät, että kun on hotellihuoneessa pitkän aikaa, mono ei välttämättä ole ihan maistillaan. Häneltä silti ihan ookoo esitys, Pennanen arvioi.

– Aho tuli mukaan seiskapakkina, mutta pelasikin sitten yllättävän paljon ja sai tehojakin (0+2). Hän paransi matkan aikana, vaikka alku oli vähän hermostunutta.

Voitot torjuneiden Leevi Meriläisen ja Jatkolan lisäksi Suomella on MM-kisoissa mukana hienoa liigakautta pelaava Joel Blomqvist. Maalivahtien peluutuksen suhteen jatko on Pennasen mukaan vielä vähän auki.

– Katsotaan hänen tilanne, se on vähän auki. Leevi ja Juha olivat hyviä, meillä on kolme hyvää maalivahtia. Blomma on ollut Liigassa hyvä, meidän tapahtumissa on ollut ehkä vähän ailahtelevaa. Maalivahdit tulevat erilaisista tilanteista, mutta kenet vaan voi laittaa maaliin missä tilanteessa vaan.

”Pelaajat ovat tosi kypsiä”

Pennanen kehui pelaajiensa kypsyyttä Itävalta-ottelussa. Suomi oli otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki, mikä ei ole nuorille pelaajille aina helpoin asia käsiteltäväksi. Päävalmentajan mukaan ongelmia ei sen suhteen kuitenkaan tullut.

– Ennen peliä pitää jutella odotuksista. Helposti käy niin, että odotukset muuttuvat vääriin asioihin. Siitä tänään juttelimme, Pennanen kertoi.

– Toisen erän alussa aloimme kuskailla kiekkoa ja otimme jäähyjä. Siinä kohdassa vähän muistuttelimme asioista. Mutta pelaajat ovat tosi kypsiä, he tietävät itsekin, milloin meinaa lähteä laukalle.

Hyvinkääläislähtöinen valmentaja kertoi olevansa todella tyytyväinen siihen, miten joukkue käsitteli ottelun alun sekä pelaamisen johtoasemassa ottelun loppuhetkillä.

– Aloitimme ottelun kypsästi. Se, miten pelasimme kolmannen erän, oli todella hyvä. Vastustajalla ei ollut kuin 1–2 maalipaikkaa, se oli meiltä kova suoritus.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets