ComeOn

Kuten Jääkiekon-mm.com aiemmin uutisoi nuorten jääkiekon MM-kisat perutaan. Suomen päävalmentaja Antti Pennanen oli tuohtunut kuultuaan IIHF:n päätöksestä.

Antti Pennanen oli pettynyt mies kisojen peruuntumisen takia. Mies kertoi YLE:n haastattelussa, että varsinkin pelaajien mielestä tuntuu pahalta.

– Todella surullinen mieli. Todella pettyneitä pelaajia ja johtoryhmän jäseniä. 2002 ikäryhmä ei päässyt pelaamaan alle 18-vuotiaiden kisoja, ja nyt nämä kisat keskeytyivät. Olen heidän puolestaan ennen kaikkea surullinen.

– Olen samalla vihainen kisajärjestäjien toiminnasta. Nämä kisat olisi pitänyt pystyä hoitamaan paremmin niin, että kisat oltaisiin pystytty viemään läpi samalla tavalla kuin viime vuonna.

– Olisi voitu ottaa vaikka NHL-protokolla käyttöön, joka on sama protokolla, kuin viime vuonna. Jos pelaaja on positiivinen, niin hän ja hänen huonekumppaninsa eristetään ja negatiiviset saavat pelata.

– Toinen vaihtoehto olisi pitää huolta siitä, että tämä kupla pitää. Mielestäni ensimmäinen lipsahdus tapahtui siinä, kun Kanada sai tulla tänne 20. päivä eli myöhemmin kuin muut.

– Ehkä tämä kertoo myös kansainvälisen jääkiekkoliiton tilasta. Täällä on maailman parhaat pelaajat paikalla, niin täällä saisi olla myös maailman parhaat toimijat paikalla. Tämä on erittäin arvostettu ja kunnioitettu tapahtuma jääkiekossa maailmanlaajuisesti, niin toivoisi… tämä on vähän tällaista puuhastelua.

Suomi sai kuulla päätöksestä keskiviikkona jääharjoitusten ollessa käynnissä. Pelaajat ja valmennusryhmä olivat ymmärrettävästi tyrmistyneitä. Uutiset toi mukanaan joukkueen GM Kimmo Oikarinen.

– Oikarinen tuli ja kertoi, että tällainen päätös on tehty. Kutsuimme pelaajat pukukoppiin ja kävimme asian läpi. Pelaajat olivat todella surullisia, pettyneitä.

– Totta kai kunnioitamme pandemiaa ja koronaa, mutta samalla me haluaisimme päästä siihen tilanteeseen, että pystymme toimimaan ja elämään, ja pelaamaan myöskin jääkiekkoa.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders