Kuva: Mark LoMoglio / Bildbyrån

Kun Aleksander Barkov loukkaantui marraskuun puolivälissä, tilanne oli sen verran pahan näköinen, että se aiheutti aihetta huoleen.

Pian tuon loukkaantumisen jälkeen Floridan suunnalta kantautui kuitenkin varsin nopeasti positiivisia uutisia, joiden mukaan Barkovin osallistumisen olympialaisiin ei pitänyt olla uhan olla. Samaan aikaan mikään ei ole kuitenkaan satavarmaa, kun kyse on kaukalossa tulleesta vammasta.

Nyt sen kuitenkin uskaltaa jo sanoa ääneen: Florida Panthersin suomalaiskippari tullaan näkemään Pekingin olympiajäillä, mikäli NHL ei estä pelaajien osallistumista koronaviruspandemiaan vedoten.

Edellä mainittu varmistui sen myötä, kun Barkov nähtiin maanantaisissa joukkueensa harjoituksissa viilettämässä joukkueensa ykkösketjun keskellä yhdessä Carter Vergaeghen ja Maxim Maminin kanssa.

Barkov saatetaan nähdä joukkueensa vahvuudessa jo perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Panthers matkaa koko NHL:n hännänhuippuna majailevan Arizona Coyotesin vieraaksi. Asian vahvisti kesken kauden Joel Quennevillen joukkueen päävalmentajana korvannut ex-pelaaja Andrew Brunette.

Syyskuussa 26 vuotta täyttänyt Barkov pelaa NHL:ssä jo yhdeksättä kauttaan; kapteenin roolissa suomalaissentterillä on meneillään neljäs kausi. Viime kaudella NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valittu suomalainen on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa kaiken kaikkiaan 544 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 190+292=482.

Kuluvalla kaudella Barkov ehti pelata ennen New York Islanders -ottelussa koettua loukkaantumistaan 15 ottelua, joissa hän teki tehot 9+8=17.

Vaikka Barkovilta on jäänyt loukkaantumisensa myötä väliin yhdeksän ottelua, on hän siitä huolimatta suomalaisten sisäisessä pistepörssissä viidennellä sijalla, ja hänen pistekeskiarvonsa 1,13 on tältä kaudelta kaikista suomalaispelaajista korkein.