Aatu Rätyä yritettiin saada kaikin keinoin mukaan nuorten MM-kisoihin. Miehen koronakaranteenin päätyttyä Suomi yritti saada poikkeusluvan, jotta Räty olisi voinut matkustaa Kanadaan. Lupaa ei kuitenkaan herunut, joten nuorukaisen keskittyminen on täysin Liigassa.

Mikkelin Jukureissa todettiin hieman ennen joulukuun puoliväliä useita koronavirustapauksia. Aatu Räty joutui joukkueen mukana karanteeniin, eikä näin ollen voinut matkustaa Nuorten Leijonien kyydissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin. Räty kertoo Iltalehdelle, olleensa karanteenin ajan täysin oireeton. Kisoista rannalle jääminen ymmärrettävästi harmitti, mutta nyt keskittyminen on täysin seurajoukkueessa.

– Ei ollut mitään oireita. Oikein helposti meni (karanteeni), että oli siinä mielessä onnellista.

– Tietenkin harmi. Siellä on ihan mahtavia jätkiä, joiden kanssa olisin halunnut pelata Suomelle – ja vielä niin mahtavassa paikassa kisat.

–Ei voi mitään. Nyt kävi näin, ja hyvin se on saatu käsiteltyä. Meillä jatkuu Jukureissa pelit. Lätkää haluan tietenkin vaan pelata, ja ihan yhtä kovia vastustajia vastaan päästään joka viikko pelaamaan.

Räty joutuu siis seuraamaan kisoja kotoa käsin. Mies on iloinen Suomen aloitettua turnauksen kahdella voitolla.

– Hienoa nähdä onnistumisia laajalta rintamalta.

Kärpistä tällä kaudella Jukureihin siirtynyt Räty on ollut hienossa vireessä seurasiirtonsa jälkeen. Mies on iskenyt mikkeliläisjoukkueen paidassa kolmeentoista peliin tehot 6+8=14.

Tiistaina Räty pääsi pelaamaan vanhaa joukkuettaan vastaan Raksilassa. Jukurit jatkoi hyvää putkeaan ja pääsi pisteille jo yhdeksännessä peräkkäisessä ottelussa, voittaen 2-1. Rädylle kirjattiin ottelussa syöttöpiste.

– Kolmen pisteen voitto maistuu aina ja varsinkin vieraissa. Oli eka kerta, kun minä sain hakea pisteet Raksilasta. Huippufiilis, Räty kertoi.