Aatu Rädyn ympärillä on riittänyt paljon puhetta jo pidemmän aikaa. Huippulupauksen hieman vaisummat otteet pudottivat miehen arvostusta ja hänet varattiin “vasta” toisella NHL:n varauskierroksella New York Islandersin toimesta. Liigassa pelaava Räty on kuitenkin yltynyt ilmiömäiseen iskuun ja nostanut roimasti arvostustaan.

Mikkelin Jukureissa lainasopimuksella pelaava Aatu Räty,19, on ollut joukkueensa avainpelaajia iskettyään 11 peliin peräti 13 (6+7) tehopistettä. Arvostetun The Fourth Period-julkaisun mukaan, Islanders teki yhden varaustilaisuuden suurimmista kaappauksista Rädyn muodossa.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta Rädystä on hyvää vauhtia tulossa vuoden 2021 varaustilaisuuden suurin ryöstö. Tällä hetkellä hän on samassa pistetahdissa, kuin varaustilaisuuden kakkosvaraus Matthew Beniers tai vitospicki Kent Johnson, jotka molemmat pelaavat Michiganin yliopistojoukkueessa, TFP:n toimittaja James Nichols huomauttaa ja jatkaa:

– Kaikki vaikuttaa siltä, ettei Rädyn tahti ole ainakaan hiipumassa. Tällä menolla näemme nuoren suomalaisen Islandersin NHL-miehistössä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Hienoa kehitystä Islandersin muuten ohuessa prospektipoolissa, toimittaja ylistää.

Tähän näkemykseen on todella helppo yhtyä, Rädyn potentiaali, sekä kehityskäyrä huomioiden. Nuorukaisen varaan ei voida vielä laskea liian paljon, mutta on selvää, että hänen odotetaan olevan yksi Nuorten leijonien suurimmista vastuunkantajista vajaan parin viikon päästä starttaavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Räty on pehmeäkätinen hyökkääjä, joka pystyy mukautumaan pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin ällistyttävän nopeasti. Oululainen on ikäisekseen todella kypsä pelaaja, jota pieni tuloksellinen suvantovaihe on näyttänyt kasvattaneen henkisesti.

Jääkiekko on Suomessa niin suosittu laji, että välillä pienetkin asiat saavat valtavat mittasuhteet. Räty vaikuttaa kuitenkin pystyneen käsittelemään rankan arvostelun ja suoristuspaineet upeasti. Tämä lupaa hyvää Nuorten Leijonien mitalijahdin kannalta.

Lähde: SuomiKiekko