Kuva: Pixabay

Tämänhetkisen Covid-19-pandemian vuoksi on ollut epäselvää, pidetäänkö tänä talvena jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut. Mutta nyt Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on vahvistanut, että turnaus pidetään. IIHF 2021 käydään 26. joulukuuta 2020 – 5. tammikuuta 2021 välisenä aikana.

Turnauksen alun perin piti olla jaettu kahden Kanadan kaupungin, Edmontonin ja Red Deerin, välillä, mutta järjestelyitä on suoritettu uudelleen. Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut käydään Edmontonissa ja ottelut pelataan ilman yleisön läsnäoloa.
Maailmanlaajuisen Covid-19-pandemian vuoksi kaikkien maiden osallistujat noudattavat tiukkoja sääntöjä ennen kilpailuja sekä niiden aikana, ja joukkueet ovat eristyksissä koko turnauksen ajan.
IIHF on myös ilmoittanut, että vuoden 2022 jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut, jotka oli suunniteltu käytäväksi Göteborgissa, on lykätty vuoteen 2024. Vuoden 2022 maailmanmestaruuskilpailu käydään sen sijaan Edmontonissa ja Red Deerissä, jotka ovat nyt tulevan turnauksen järjestäjiä.