USA:n jääkiekkoliitto on nimennyt naisten jääkiekkomaajoukkueen Pekingin talviolympialaisiin. Jääkiekon naisten olympiaturnaus käynnistyy helmikuun 3. päivä ja päättyy 17. helmikuuta.

Joukkueen 23 pelaajasta jopa viidellätoista on aiempaa kokemusta olympialaisista. Pelaajista Megan Bozek ja Alex Carpenter olivat viimeksi mukana Sotšin olympialaisissa vuonna 2014. Cayla Barnes, Hannah Brandt, Dani Camenaresi, Alex Cavallini, Kendall Coyne Schofield, Brianna Decker, Nicole Hensley, Megan Keller, Amanda Kessel, Hilary Knight, Kelly Pannek, Maddie Rooney ja Lee Stecklein olivat vuoden 2018 olympiajoukkueessa, joka voitti olympiakultaa Pyeongchangin olympialaisissa. Kahdeksan joukkueen pelaajista esiintyy nyt ensimmäistä kertaa olympialaisissa.

Hilary Knightille Pekingin olympialaiset ovat jo hänen uransa neljännet. Ilman loukkaantumisia hänestä tulee vasta neljäs yhdysvaltalainen naiskiekkoilija, joka esiintyy neljissä olympialaisissa. Coyne Schofield, Decker, Kessel ja Stecklein osallistuvat jokainen uransa kolmansiin olympialaisiin.

USA lähtee uusimaan olympiakultaa

USA:n naisten joukkue voitti neljä vuotta sitten Pyeongchangin talviolympialaisissa kultaa. Joukkueen tavoitteet eivät tänä vuonna ole yhtään sen alempana.

– Olympiajoukkueen nimeäminen on aina merkittävä hetki, ja olemme innoissamme, että voimme nyt ottaa seuraavan askeleen matkallamme. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä ja taistelleet vastoinkäymisiä vastaan edelliset kolme kuukautta, ja olemme luottavaisia tämän ryhmän taitoihin ja energiaan yrittäessämme voittaa kultaa Pekingistä, sanoi USA:n naisten joukkueen GM Katie Million.

– Olemme käyneet läpi kattavan arviointiprosessin, jonka perusteella olemme valinneet 23:n pelaajan joukkueen. Tässä joukkueessa on kokeneita johtajia sekä nuorta lahjakkuutta. Joukkueen taidot, keskittymiskyky ja energia ovat juuri sitä, mitä Pekingissä tarvitsemme voittaaksemme kultaa, kertoi joukkueen päävalmentaja Joel Johnson.

USA:n naisten joukkue Pekingin olympialaisiin

Maalivahdit:
Alex Cavallini, PWHPA
Nicole Hensley, PWHPA
Maddie Rooney, PWHPA

Puolustajat:
Cayla Barnes, Boston College
Megan Bozek, KRS Vanke Rays (Kiina)
Jincy Dunne, PWHPA
Savannah Harmon, PWHPA
Caroline Harvey, NAHA U19
Megan Keller, PWHPA
Lee Stecklein, PWHPA

Hyökkääjät:
Hannah Brandt, PWHPA
Dani Cameranesi, PWHPA
Alex Carpenter, KRS Vanke Rays (Kiina)
Jesse Compher, Boston University
Kendall Coyne Schofield, PWHPA
Brianna Decker, PWHPA
Amanda Kessel, PWHPA
Hilary Knight, PWHPA
Abbey Murphy, University of Minnesota
Kelly Pannek, PWHPA
Abby Roque, PWHPA
Hayley Scamurra, PWHPA
Grace Zumwinkle, University of Minnesota