Kuten aiemmin tänään uutisoimme, USA ja Sveitsin välinen ottelu tältä illalta on peruttu. Ottelusta on tuomittu Sveitsille 1-0 luovutusvoitto.

USA:n koko joukkue tuomittiin pakkokaranteeniin sen jälkeen, kun joukkueessa todettiin kaksi koronavirustartuntaa.

USA:n joukkue on mediatietojen mukaan noudattanut turnauksen koronasääntöjä ja kuplaolosuhteita täydellisesti. Kuplavaatimukset eivät kuitenkaan tänä vuonna ole niin vaativat kuin esimerkiksi viime vuonna.

Tällä hetkellä USA:n turnauksen jatkosta ei ole tarkkaa tietoa. Myös huominen ottelu Ruotsia vastaan on peruutusuhan alla. Eri lähteiden mukaan IIHF:n prosessi sisältää nyt aktiivista testausta ja toiveen siitä, että huominen ottelu pystyttäisiin järjestämään.

Yhden ottelun peruminen on luonnollisesti kova kolaus USA:n lohkovoittohaaveille. Kaksi ottelua saattaisi kuitenkin merkittävästi koko turnauksen menestykseen. Esimerkiksi ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit menevät täysin uusiksi, jos USA:lta perutaan kaksi ottelua.

USA:n joukkueen GM John Vanbiesbrouck julkaisi asiasta paljon puhuvan tiedotteen USA:n jääkiekkoliiton virallisella Twitter-tilillä.

”olemme todella pettyneitä, erityisesti pelaajiemme puolesta. Operoimme jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä, joka on äärimmäisen haastava. Olemme seuranneet turnauksen sääntöjä alusta asti ja teemme jatkossakin kaiken, minkä voimme, jotta pelaajillamme olisi mahdollisuus pelata nuorten MM-kisoissa.”