Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti World Junior Summer Showcase -turnauksessa jo kolmannen ottelunsa putkeen, kun se kaatoi varhain keskiviikon vastaisena yönä USA:n Sinisen joukkueen.

Ottelu oli turnauksen kahta aiempaa peliä tiukempi ja eteni aina voittolaukauskilpailuun asti. Lopulta Nuoret Leijonat oli ottelussa kotikentällään pelanneita amerikkalaisia parempi yhteismaalein 7-6. Ottelun ratkaisijaksi nousi kahdeksannessa parissa maalipuiden väliin osunut Kasper Puutio.

Suomen turnauksen ensimmäisen ottelun sankari oli pelissä hattutempun iskenyt Aatu Räty. Nyt oli Roni Hirvosen vuoro toistaa temppu, sillä espoolainen nöyryytti USA:n maalilla torjuneita Tucker Tynania ja Drew Commessaa kolmeen otteeseen. Muista Nuorten Leijonien maaleista vastasivat Eemil Viro, Topi Niemelä ja Samuel Helenius. Räty ja Brad Lambert syöttivät pelissä kaksi maalia.

Suomi nousi aivan toisen erän alussa jo kahden maalin johtoon, mutta USA:n Sininen joukkue kampesi itsensä tasoihin vain muutaman minuutin sisään. Kaiken kaikkiaan ottelun toisen erän viiden ensimmäisen minuutin aikana tehtiin neljä maalia. Tämän jälkeen maaleja iskettiin tasatahtiin, eikä kumpikaan joukkue päässyt repimään yhtä maalia suurempaa eroa.

Antti Pennasen valmentama joukkue on nyt voittanut turnauksen kaikki kolme otteluaan. Ennen tätä peliä Nuoret Leijonat olivat kaataneet turnauksessa sekä Ruotsin että USA:n Valkoisen joukkueen. U20-maajoukkue pelaa vielä kahdesti USA:n Valkoista joukkuetta ja kerran USA:n Sinistä joukkuetta vastaan, ennen kuin turnaus päättyy kuluvan viikon lauantaina.

Seuraava ottelu alkaa jo tänään klo 20:00 Suomen aikaa.