ComeOn

Itävallan ja Kanadan välinen ottelu ei tarjonnut yllätyksiä kisojen isäntämaan ottaessa vakuuttavan 11-2 voiton. Ottelun hahmoksi nousi vasta 16-vuotias Connor Bedard, joka iski neljä maalia.

Kanada ei jättänyt yllätyksille sijaa, vaan lähti otteluun hurjalla temmolla. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen syntyi ottelun avausmaali, kun Kent Johnson osui ylivoimalla. Syöttöpisteet merkittiin Owen Powerille, sekä Cole Perfettille. Ajassa 6:03 Lukas Cormier tuplasi Kanadan johdon ja reilut kaksi minuuttia myöhemmin Logan Stankoven vei joukkueen kolmen maalin etumatkalle.

Kun peliä oli pelattu reilut 15 minuuttia huippulupaus Connor Bedard aloitti oman näytöksensä. Nuorukainen iski kaksi maalia reilun minuutin sisään ja peli oli jo 5-0. Avauserässä ei nähty lisämaaleja, Kanadan ollessa odotetusti joka osa-alueella niskan päällä. Laukaukset kirjattiin vaahteranlehtipaitojen hyväksi 25-6.

Kun toista erää oli takana hieman yli kuusi minuuttia Berard täydensi hattutemppunsa huikean yksilösuorituksen jälkeen. Kanada otti 6-0 osuman jälkeen hieman jalkaa pois kaasulta ja Itävaltakin pääsi luomaan muutaman tekopaikan. Ajassa 39:29 Kanadan maalivahti Brett Brochu lähti ulos maaliltaan katkomaan vastustajan hyökkäystä, mutta Vincenz Rohrer ehti ensimmäisenä kiekkoon ja pelasi Lukas Necesanylle, jolla oli helppo työ lyödä peliväline tyhjiin. Kuparinen rikkoitui ja altavastaaja sai hieman aihetta hymyyn.

Kanada tuli kolmanteen erään pyörremyrskyn lailla ja osoitti, että Itävallan maalivahti Leonhard Sommer ei pääse helpolla päätöserässäkään. Perfetti osui alle minuutin pelin jälkeen ja Bedard iski illan neljäntensä ajassa 42:34. Tämän jälkeen Kanadalta osuivat vielä kahdesti maalannut Mason McTavish, sekä Mavrik Bourque. Ottelun viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Itävalta, kun Mathias Böhm lapioi kiekon reppuun ylivoimalla.

Kanadalle siis rutiininomainen voitto. Peli sujui täydellisesti joukkueen käsikirjoituksen mukaan. Ottelun laukaukset kirjattiin kisaisäntien hyväksi peräti 64-22, joten Itävallan maalivahti Sommerilla oli suhteellisen kiirellinen iltapuhde. Takaiskumaaleista häntä ei voi syyttää ja mukaan mahtui myös useita hienoja torjuntoja.

Kanada kohtaa ensi yönä pelattavassa ottelussa astetta kovemman haasteen Saksan vastaan. Itävallan seuraava peli on torstaina, kun vastaan asettuu Tšekki.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes