Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui kolmannessa MM-ottelussaan hurjan haasteen eteen, kun vastaan luisteli Kanada. Kaksi ensimmäistä peliään hienojen esitysten jälkeen voittanut Suomi jäi ottelussa jälkeen jokaisella osa-alueella ja kärsi karmaisevan 10-0 tappion.

Mira Kuisman valmentama Tyttöleijonat lähti lohkovaiheen päätösotteluunsa kaksi voittoa allaan. Suomi kaatoi avauspelissään Tšekin tiukan taistelun jälkeen lukemin 3-2. Toisessa ottelussa Saksa oli pelkkä suupala Suomen purjehtiessa helppoon 6-0 voittoon.

Kolmannessa pelissään Tyttöleijonat joutuivat täysin eri kokoluokan haasteen eteen, sillä Kanada on yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista.

Ensimmäinen erä ei luvannut hyvää Suomen kannalta, sillä vaahteranlehtipaidat siirtyivät johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Chloe Primerano vastasi Kanadan ensimmäisestä ja Caitlin Kramer lisäsi joukkeensa etumatkaa vain seitsemän sekuntia myöhemmin.

Suomi pysyi iskuetäisyydellä ensimmäisen erän ajan, mutta oma hyökkäyspeli ei tuottanut tulosta.

Toinen erä lähti jälleen Kuisman joukkueen kannalta murheellisesti liikkeelle. Sienna D’ Alessandro iski Kanadan kolmen maalin johtoon vajaan minuutin kohdalla. Reese Logan ja Primerano veivät maansa jo viiden maalin karkumatkalle ennen viimeistä erää.

Numeroiden ollessa näin selkeät, päätöserä oli Suomen kannalta lähinnä pelkkää pelailua. Kanada ei tyytynyt kuitenkaan peruuttelemaan ja mätti taululle vielä viisi maalia, jonka myötä ottelu päättyi räikeisiin 10-0 lukemiin.

Suomen turnaus jatkuu rumasta tappiosta huolimatta puolivälierään, jonka vastustaja selviää myöhemmin.