Tyttöleijonat aloittivat MM-turnauksensa lauantaina ottelulla Tšekkiä vastaan. Voitto irtosi kaikkea muuta kuin helposti, sillä Tšekki johti peliä avauserän jälkeen kahdella maalilla.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus starttasi Suomen osalta lauantaina, kun vastaan luisteli Tšekki. Peli ei lähtenyt Tyttöleijonien toivomalla tavalla liikkeelle, sillä Tšekki siirtyi johtoon ajassa 06:52, kun Adela Sapovalilova rikkoi kuparisen.

Suomella oli avauserässä omat tilaisuutensa maalintekoon, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Tšekin yhden maalin johtoasemassa.

Toinen erä käynnistyi Suomen kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun Sapovalilova onnistui toistamiseen vieden joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Sapovalivan toinen osuma näki päivänvalon vain 35 sekunnin pelin jälkeen, joten Suomella oli todellinen peiliin katsomisen paikka.

Toivottu ryhtiliike nähtiinkin erän lopulla, kun Emma Ekoluoma kavensi pelin ylivoimalla. Maalin syöttöpisteet merkattiin Abigail Byskatan ja Julia Kuusiston nimiin.

Päätöserä oli totaalista Suomen hallintaa. Ekoluoma iski pelin toisensa jo ensimmäisten minuuttien aikana ja täydensi hattutemppunsa erän lopulla. Suomella oli paikat useampaankin osumaan, mutta ottelu päättyi lopulta Tyttöleijonien eduksi lukemin 3-2.

Liialliseen hyvänolontunteeseen ei ole silti varaa, sillä MM-urakka jatkuu jo huomenna ottelulla Saksaa vastaan.