Tšekin joukkue Pekingin olympialaisiin julkaistiin eilen. Joukkue on koottu pääosin KHL:ssä pelaavista pelaajista, mutta Pekingiin matkaa myös muutama pelaaja SHL:stä, Extraligasta, Sveitsin NL:stä ja SM-Liigasta.

Tšekin maajoukkueen johto kiittänee tällä hetkellä onneaan siitä, että maan kokeneet johtotähdet ovat ottaneet viime vuosina tavaksi palata Eurooppaan pelaamaan uransa viimeisiä vuosia.

Vaikka NHL-pelaajat eivät Pekingin olympialaisiin osallistukaan, saa Tšekki silti kasaan joukkueen, jossa riittää NHL-kokemusta. Ryhmän suurimpana tähtenä häärii vielä viime kaudella Boston Bruinsissa lähes piste per peli -tahdilla häärinyt David Krejčí. Bruinsin entisellä varakapteenilla on vyöllään 926 ottelua NHL:ssä.

Muut NHL-kokemusta omaavat pelaajat ovat Michael Frolik, Vladimir Sobotka, Jakub Jerabek, Roman Cervenka, Michal Repik, ja Michael Spacek. Yhteensä joukkueella on NHL-kokemusta 2369 ottelun edestä.

Tšekki saa Pekingin olympialaisiin jalkeille niin kovan ryhmän, että sillä oli varaa jättää muun muassa Tšekin liigaan palannut Tomáš Plekanec joukkueen ulkopuolelle.

Joukkueesta löytyy myös suomalaisille faneille tuttu nimi, sillä Pelicansin Jirí Smejkal valittiin mukaan Pekingiin lähtevään joukkueeseen. Laituri on ollut yksi koko Liigan parhaita pelaajia tällä kaudella. Smejkal on tällä hetkellä Liigan pistepörssin sijalla kuusi ja johtaa Liigan maalipörssiä 17 osumallaan. Myös Anton Levtchillä on kasassa 17 maalia, mutta suomalainen on pelannut kuusi ottelua Smejkalia enemmän.

Tšekin joukkue Pekingin olympialaisiin

Maalivahdit:
Simon Hrubec, Avangard Omsk (KHL)
Roman Will, Traktor Tsheljabinsk (KHL)
Patrik Bartosak, Amur Habarovsk (KHL)

Puolustajat:
Jakub Jerabek, Spartak Moskova (KHL)
Ronald Knot, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
David Sklenicka, Jokerit (KHL)
Vojtech Mozik, Admiral Vladivostok (KHL)
Lukas Klok, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
Tomas Kundratek, HC Ocelari Trinec (Extraliga)
Libor Sulak, Admiral Vladivostok (KHL)

Hyökkääjät:
Roman Cervenka, Rapperswil-Jona Lakers (NL)
Jan Kovar, EV Zug (NL)
Vladimír Sobotka, HC Sparta Praha (Extraliga)
Hynek Zohorna, IK Oskarshamn (SHL)
Radan Lenc, Amur Habarovs (KHL)
Michal Repík, HC Sparta Praha (Extraliga)
Tomas Hyka, Traktor Tsheljabinsk (KHL)
Matej Stransky, HC Davos (NL)
Lukas Sedlak, Traktor Tsheljabinsk (KHL)
Michael Spacek, Frölunda HC (SHL)
David Krejci, HC Olomouc (Extraliga)
Jirí Smejkal, Pelicans (Liiga)
Michael Frolík, HC Lausanne (NL)
Tomas Zohorna, IK Oskarshamn (SHL)