ComeOn

Tšekin ykköspuolustaja David Jiříček loukkasi polvensa ilkeännäköisesti turnauksen avausottelussa Kanadaa vastaan. Tuoreimpien huhujen mukaan huippulupauksen turnaus on ohitse.

Tšekki aloitti jääkiekon nuorten MM-kisat tapaninpäivän jälkeisenä yönä tappiolla Kanadaa vastaan. Heikot otteet jatkuivat viime yönä Saksaa vastaan. Tšekki hävisi selvästi ennakkosuosikin asemastaan huolimatta jatkoajan jälkeen 2–1, ja joutuu nyt tekemään täyden päivätyön pelkän pudotuspelipaikan eteen.

Vielä pahempia uutisia joukkue sai kuitenkin maanantaina loukkaantumisrintamalta. Joukkueen huippupuolustaja David Jiříček loukkaantui ensimmäisen kierroksen ottelussa Kanadaa vastaan, ja nyt arvostettu jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie uutisoi, että tšekkiläisen turnaus päättyy loukkaantumiseen.

David Jiříček törmäsi avausottelussa Kanadan Will Cuyllen kanssa. Tilanteessa oli kosolti epäonnea, sillä tšekkipuolustaja haki itse taklausta, jonka Cuylle kuitenkin onnistui väistämään, minkä seurauksena kaksikon polvet osuivat yhteen. Jiříček talutettiin pois jäältä, eikä tämä enää palannut kaukaloon. Puolustaja ei myöskään pelannut Saksa-ottelussa.

Jiříčekiä pidetään yhtenä oman ikäluokkansa lupaavimmista puolustajista. Monissa arvioissa tšekkiläistä on veikkailtu ensi kesän varaustilaisuuden korkeimmalla varattavaksi puolustajaksi. Yleisesti Jiříčekiä pidetään varaustilaisuuden top 10 -pelaajana.

18-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella Tšekin pääsarjassa 29 ottelua, joissa hän on tehtaillut 11 tehopistettä. Loukkaantuminen on todella suuri takaisku sekä Tšekin että Jiříčekin itsensä kannalta. Puolustaja olisi ollut elintärkeä pelaaja joukkueensa menestyshaaveiden kannalta, ja onnistuminen nuorten MM-kisoissa olisi todennäköisesti nostanut puolustajan asemia ensi kesän varaustilaisuudessa.

McKenzien mukaan loukkaantuminen ei ole kuitenkaan niin paha kuin alun perin pelättiin, ja Jiříček pystyy vielä pelaamaan tällä kaudella.


Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs