Velobet

NHL:n suomalaistähtiin lukeutuva Teräväinen paljasti Ylelle, etteivät NHL-pelaajat ole osallistumassa olympialaisiin.

NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin talviolympialaisiin on puhututtanut jo pitkään. Alkusyksystä tehty sopimus pelaajien pelaamisesta olympialaisissa on näyttänyt NHL:n kannalta viikko viikolta huonommalta, kun paheneva pandemiatilanne on pakottanut siirtämään NHL:n runkosarjan pelejä myöhemmäksi.

Samaan aikaan pelaajia on huolestuttanut Kiinan tiukat koronasäännöt, joiden mukaan positiivisen testituloksen saanut henkilö voi joutua karanteeniin jopa viideksi viikoksi. Olympiamatkaan yhdistettynä tämä voisi pelaajien kohdalla tarkoittaa pahimmillaan kahdeksaa viikkoa pois perheen luota vieraassa maassa.

Aiemmin tänään julkaistun tiedon mukaan NHL:n pelaajayhdistys ja NHL käyvät neuvotteluja pelaajien osallistumisesta Pekingin olympialaisiin tämän viikon aikana. Virallista päätöstä odoteltiin julkaistavaksi ennen joulua.

Nyt yksi NHL:n valovoisimmista suomalaistähdistä, Teuvo Teräväinen, on paljastanut Ylelle, etteivät NHL-pelaajat osallistu Pekingin olympialaisiin.

– Meidän chattiin tuli viestiä, että se on siinä. En tiedä, keitä siellä oli puhumassa. Neljän vuoden päästä sitten uutta yritystä, Teräväinen kommentoi.

Tieto päätöksestä oli tullut Carolina Hurricanesin pelaajien sisäiseen chat-ryhmään, ilmeisesti NHL:n pelaajayhdistyksen saamien tietojen perusteella.

– Kai sieltä tuli jonkunnäköistä infoa, että ei ole mahdollista. Eiköhän se juna mennyt siinä, Teräväinen kertoo.

NHL-pelaajat jäävät nyt toista kertaa peräkkäin ulos olympialaisista. Teräväinen harmittelee sitä, ettei pääse itse vieläkään vetämään ensimmäisiä piirtojaan olympiajäillä.

– Viimeksi ei päästy ja en ole itse päässyt pelaamaan olympialaisiin. Olisi hienoa päästä joskus itsekin. Aika innolla olen pitkään sitä odottanut. Harmin paikka.

 Järjestetäänkö turnausta ollenkaan?

Päätös on todella kova kolaus olympialaisten jääkiekkoturnaukselle. Maailman parhaat pelaajat ovat viimeksi pelanneet toisiaan vastaan aidossa maajoukkueturnauksessa vuonna 2014 Sotšin olympialaisissa. Pekingin olympialaisia on jääkiekkopiireissä odotettu vesi kielellä siitä asti, kun NHL ilmoitti, että sen pelaajat osallistuvat olympialaisiin.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että NHL-pelaajien näkemistä maajoukkuepaidoissa saadaan odottaa vielä paljon pidempään.

Suomen päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan vaarassa ei ole kuitenkaan vain NHL-pelaajien osallistuminen, vaan koko jääkiekkoturnauksen peruuntuminen. Jalosen mukaan Euroopassa pelaavat pelaajat ovat samassa veneessä, vaikka asia onkin ollut mediassa vähemmän esillä.

– Jos karanteeneja tulee ja pelaaja tai johtoryhmän jäsen joutuu jäämään pitkäksi aikaa Kiinaan, niin se on ihan sama tilanne. Tämä ei ole simppeli setti. Ei voi kuvitella, että Euroopassa pelaavat lähtevät kirkumalla kisoihin, jos asiat eivät selkiydy, Jalonen kertoi Ylelle.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders