Naisleijonat kohtasi jääkiekon naisten MM-kisojen 2024 ensimmäisessä puolivälierässä Sveitsin torstai-iltana Suomen aikaa. Ottelu päättyi Suomen juhliin, mikä tarkoittaa, että Naisleijonat palaa mitalipeleihin kolmen vuoden tauon jälkeen.

Suomi kohtasi Sveitsin toisen kerran peräkkäin USA:ssa pelattavissa naisten MM-kisoissa, kun joukkueet kohtasivat turnauksen ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Joukkueet kohtasivat myös kolme päivää aiemmin lohkovaiheen päätöskierroksella, jolloin Naisleijonat karjui itsensä voittoon. Sama lopputulos oli myös torstain ottelulla.

Kuten edellisessäkin ottelussa, myös tällä kertaa pelissä nähtiin aikainen avausmaali. Tällä kertaa siitä vastasi kuitenkin Sveitsi, kun Ivana Wey karkasi Suomen puolustukselta ja ohitti Sanni Aholan luvattoman helposti.

Naisleijonat nousi kuitenkin tasoihin jo avauserän puolivälissä Petra Niemisen hienolla yksilösuorituksella. Luulajan tähtihyökkääjä sai lopulta siirtää kiekon Sveitsin maaliin puolittaisella vanhanaikaisella – kiekko otti suunnanmuutoksen sveitsiläispuolustajan luistimesta ja ohjautui siitä maaliin.

Nieminen oli avaintekijänä myös Suomen toisessa maalissa toisen erän alussa. Hyökkääjä leikkasi röyhkeästi Sveitsin puolustusmuodon sisälle ja lähetti laukauksen, joka kimposi lopulta Susanna Tapanin luistimesta Sveitsin maaliin.

Ottelu sujui lähes täysin Naisleijonien hallinnassa. Kahden ensimmäisen erän jälkeen laukaukset olivat Suomelle peräti 21-8.

Peli käytännössä ratkesikin Nelli Laitisen kolmannen erän avausminuuteilla tekemään 3-1 maaliin. Myös tämä maali tuli onnekkaalla pompulla. Laitinen laukoi pisteiden välistä, kiekko otti kimmokkeen Sveitsin puolustajasta ja nousi korkeuksiin, josta se putosi hölmistyneen Andrea Brändlin selän taakse.

Voitto oli Suomelle äärimmäisen tärkeä, sillä nyt joukkue on saavuttanut minimitavoitteensa ja pelaa varmasti MM-mitalista. Mitalipeleihin paluu on tärkeä askel edellisissä kisoissa epäonnistuneelle Naisleijonille. Edellisen kerran naisten kiekkohistorian kolmanneksi menestynein maa on pelannut mitaleista kolme vuotta sitten Kanadassa järjestetyissä MM-kisoissa.

Lauantaina pelattavissa välierissä Naisleijonat kohtaa todennäköisesti USA:n tai Kanadan.

Suomi – Sveitsi 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

1. erä
01:22 Ivana Wey (Alina Müller, Lara Christen) 0-1
10:59 Petra Nieminen (Nelli Laitinen, Jenni Hiirikoski) 1-1

2. erä
36:34 Susanna Tapani (Petra Nieminen, Ronja Savolainen) 2-1

3. erä
42:42 Nelli Laitinen (Michelle Karvinen, Susanna Tapani) 3-1