Mira Kuisman valmentama Tyttöleijonat kohtasi MM-kisojen välierässä USA:n. Sitkeästi ennakkosuosikkia vastaan taistellut Suomi joutui lopulta pettymään Yhdysvaltojen edettyä finaaliin 4-2 numeroiden myötä.

MM-välierään tiensä selvittänyt Suomi oli lauantaina hurjan haasteen edessä kohdatessaan lajin mahtimaan USA:n. Selkeänä ennakkosuosikkina peliin lähteneet jenkit aloittivatkin ottelun erittäin aktiivisesti ja pystyivät painamaan pelin Suomen päätyyn.

Josie St. Martin löi alkutahdit ennen viiden minuutin täyttymistä ja lisää näytti olevan tulossa. Tyttöleijonat kamppailivat kuitenkin tappioasemassa urhoollisesti ja avauserässä nähtiin tilanteita kummassakin päässä. Lisämaalit antoivat kuitenkin odottaa itseään aina toiseen erään saakka.

Suomen ylivoima tuotti tulosta ajassa 28:24, kun Tinja Tapani onnistui. Tasoitusmaalin syöttöpisteet kirjattiin Emma Ekoluoman ja Nelly Anderssonin nimiin. Lukemat muuttuivat vajaat kolme minuuttia Suomen tasoituksesta, kun Mary Derrenbacher vei USA:n jälleen johtoon.

Maggie Scannell vastasi jenkkien 3-1 maalista, jonka jälkeen Suomella oli vaikea tehtävä edessään. Andersson nostatti Tyttöleijonien toiveita vielä erän lopussa, mutta kiri jäi vajaaksi.

Kolmas erä oli tasaista pelailua, mutta Suomi ei kyennyt nousemaan enää rinnalle. Pelin avausmaalista vastannut St. Martin vastasi ottelun loppulukemista ajassa 57:20, jonka myötä USA jatkaa finaaliin, jossa se kohtaa Tšekin.

Suomi jatkaa turnaustaan huomenna pelattavalla pronssiottelulla Kanadaa vastaan.