Kolmen vuoden tauon jälkeen naisten MM-kisojen välieriin edennyt Suomi saa lauantain ensimmäisessä välieräss vastaansa USA:n. Toisessa väierässä pelaavat Kanada ja Tšekki.

Vuoden 2024 jääkiekon naisten MM-kisojen puolivälierät pelattiin kokonaisuudessaan torstai-iltana sekä torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Ensimmäisessä välierässä Naisleijonat kaatoi Sveitsin, jonka se kohtasi toisen kerran peräkkäin tämän turnauksen aikana. Voitto tiesi Suomen paluuta MM-kisojen välieriin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2021.

Tšekki puolestaan voitti tiukan ottelun päätteeksi Saksan 1-0 kolmannen erän puolivälissä tulleella maalilla ja eteni mitalipeleihin kolmatta kertaa putkeen.

Myös historian jokaisissa naisten MM-kisoissa mitaleille selvinneet Kanada ja USA etenivät odotetusti välieriin. Kanada kaatoi B-lohkon kakkoseksi tulleen Ruotsin 5-1 ja USA murskasi B-lohkon kolmosen Japanin peräti 10-0.

MM-kisojen välierät pelataan lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Naisleijonat kohtaa USA:n klo 22:00 alkavassa ottelussa. Kanadan ja Tšekin välinen välierä alkaa klo 02:00.

Lauantaina pelataan myös yksi MM-kisojen jännittävimmistä otteluista, kun Saksa ja Sveitsi kohtaavat sijoitusottelussa viidennestä sijasta. Tuon pelin voittaja pääsee seuraavissa MM-kisoissa A-lohkoon, ja on varmasti pudotuspeleissä sekä turvassa putoamiselta. Sijoitusottelu viidennestä sijasta alkaa klo 18:00.

Naisleijonien puolivälieräottelu lähetetään suorana TV5-kanavalla. Kaikki jääkiekon naisten MM-kisojen ottelut voi katsoa suorana Discovery+-suoratoistopalvelusta.

Jääkiekon naisten MM-kisat 2024 välierät

Alla olevat ottelut on lueteltu Suomen ajassa.

Välierä 1
USA – Suomi
La 13.4. klo 22:00

Välierä 2
Kanada – Tšekki
Su 14.4. klo 02:00

Sijoitusottelu viidennest sijasta

Sveitsi – Saksa
La 13.4. klo 18:00