Suomi hävisi U18-tyttöjen MM-kisojen lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Ruotsille viime hetken maalilla 3–4. Tyttöleijonat sijoittui kuitenkin lohkossaan toiseksi ja eteni suoraan välieriin, kun Kanada hävisi samaan aikaan oman ottelunsa USA:lle 7–0. Välierä pelataan sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Tyttöleijonat ei onnistunut pitämään kiinni viime hetkien johdostaan tyttöjen U18 MM-kisoissa USA:ssa perjantain vastaisena yönä. Ruotsi tuli Suomea vastaan tasoihin kaksi minuuttia ennen loppua ja iski ottelun voittomaalin, kun päätöserää oli jäljellä vain kahdeksan sekuntia. Ottelu oli kummallekin joukkueelle lohkovaiheen viimeinen.

Ruotsi teki molemmat maalit pelatessaan ilman maalivahtia. Suomen päävalmentaja Mira Kuisma sanoi ottelun jälkeen, että Tyttöleijonat puolusti joukkueena hyvin, mutta hävisi liikaa henkilökohtaisia kamppailuja.

– Ruotsalaiset pelasivat lopun ilman maalivahtia, kuudella viittä vastaan hyvin. Meillä oli siihen valmius ja suunnitelma, kuinka pelata tilanne. Sen aikana kuitenkin hävisimme 2v2-tilanteita, joita yksinkertaisesti ei vain olisi voinut hävitä, päävalmentaja kuvasi viimeisten minuuttien käänteitä, Kuisma pohti Jääkiekkoliiton mukaan.

Kuisma korosti valmistautumisen ja keskittymisen merkitystä. Päävalmentaja haluaa nähdä joukkueeltaan enemmän voitontahtoa.

– Seuraavaan otteluun jokaisen täytyy vain valmistautua paremmin. En tiedä unohtuuko välillä se syy, miksi olemme täällä. Puhuimme tästä heti pelin jälkeen joukkueen kanssa. Voitimme Kanadaa vastaan, joten en tiedä uskooko joukkue, että se voi voittaa kenet tahansa ilman huolellista valmistautumista.

Tyttöleijonat voitti Kanadan ensimmäistä kertaa koskaan turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen Suomi on hävinnyt USA:lle 5–0 ja nyt Ruotsille 3–4.

Tappiosta huolimatta Suomi sijoittui lohkon kahden parhaan joukkoon ja eteni suoraan turnauksen välieriin, jotka pelataan sunnuntaina. Suomi, Kanada ja Ruotsi olivat lopulta kaikki kolmessa pisteessä, mutta Suomella oli joukkueista paras maaliero, mikä riitti lohkon kakkostilaan.

A-lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee tyttöjen U18 MM-kisoissa suoraan välieriin. Kaksi seuraavaa puolestaan kohtaa puolivälierissä B-lohkon kaksi parasta. Ruotsi pelaa omassa puolivälierissä Tšekkiä vastaan. Kanada puolestaan kohtaa Slovakian, joka selvisi ensimmäistä kertaa historiassaan turnauksen pudotuspeleihin.

Tyttöleijonat pelaa oman välieräottelunsa sunnuntaina klo 22:30 Suomen aikaa. Turnauksen mitalipelit pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Suomi – Ruotsi 3–4 (1–2, 1–0, 1–2)

10.43 Ida Karlsson (Tuva Kandell, Jenna Raunio) 0–1 YV
14.54 Julia Schalin (Oona Havana, Siiri Yrjölä) 1–1
17.23 Mira Markström (Tuva Kandell) 1–2
30.05 Adalmiina Makkonen (Sanni Vanhanen, Jenniina Kuoppala) 2–2
45.00 Pauliina Salonen (Sanni Vanhanen, Siiri Yrjölä) 3–2
57.50 Emma Pfeffer (Ida Karlsson, Tuva Kandell) 3–3 IM
59.52 Jenna Raunio (Mira Markström, Nicole Hall) 3–4 IM

Suomen kokoonpano Ruotsi vastaan

Maalilla:
30 Emilia Kyrkkö
(31 Hannele Tarkiainen)

1. kenttä
18 Tilli Keränen – 23 Sanni Vanhanen – 28 Pauliina Salonen
12 Ada Eronen – 6 Siiri Yrjölä

2. kenttä
10 Anna-Kaisa Antti-Roiko – 15 Oona Havana – 22 Julia Schalin
8 Tuuli Tallinen – 3 Adalmiina Makkonen

3. kenttä
21 Neea Pelkonen – 16 Jenniina Kuoppala – 27 Satu-Maaria Vihervuori
7 Sinna Varjonen – 5 Nella Berg

4. kenttä
20 Sofia Kari – 26 Peppi Virtanen – 14 Kerttu Lehmus
9 Raili Mustonen

13. hyökkääjä:
19 Heidi Kokora

Ottelun kohokohdat