Velobet

Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen alkulohkot pelataan huomenna loppuun. Ensin kahdesta kesken olevasta lohkosta loppuun pelataan C-lohko, jonka voitosta kamppailevat Suomi ja Ruotsi.

Suomi ja Ruotsi lähtevät huomiseen Pekingin olympialaisten C-lohkon päätöskierroksen otteluun lähes identtisistä asetelmista.

Siinä, missä Suomi voitti Slovakia avausottelussaan 6–2, päihitti Tre Kronor slovakialaiset 4–1. Latvian Leijonat onnistuivat kaatamaan 1–3 päivää sen jälkeen, kun Ruotsi oli onnistunut voittamaan 3–2.

Kumpikin joukkue joutui pelillisesti ahtaammalle Slovakian aggressiivista ja railakasta hyökkäyspelaamista vastaan, mutta onnistui silti raapimaan tarvittavan määrän maaleja, jottei otteluiden voittajista jäänyt mitään epäselvyyttä. Latviaa vastaan sekä Suomi että Ruotsi hallitsivat ottelua selvästi, mutta kumpikin oli silti joutua ahtaalle Latvian fyysisen ja tiiviin pelaamisen kanssa.

Kun joukkueet kohtaavat huomenna klo 10:40 Suomen aikaa, on panoksena vain ja ainoastaan lohkovoitto. Ottelun voittaja välttää jatkokarsinnat ja jatkaa suoraan keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin.

Häviäjä joutuu jännittämään A-lohkon päätöskierroksen lopputuloksia. Myös ottelun häviäjä voi edetä suoraan pudotuspeleihin parhaana lohkokakkosena, mutta voidaan pitää todennäköisenä, että Kanada tulee voittamaan A-lohkon päätöskierroksella Kiinan, mikä nostaisi myös vaahteralehtipaidat kuuteen pisteeseen ja maalierovertailuun. Tappio jatkoajalla tai rankkareilla riittää kuitenkin sekä Suomelle että Ruotsille varmasti parhaan lohkokakkosen titteliin.

Latvian ja Slovakian välisessä ottelussa on panoksena lähinnä kunniaa. Lisäksi voittaja saa toki hieman paremmat lähtökohdat tiistaina pelattaviin jatkokarsintoihin, ja välttää muiden lohkojen kakkosiksi tulleiden kohtaamisen. Tämä saattaa itsessään olla pudotuspelipaikan ratkaiseva ero.

C-lohkon tilanne

#
Joukkue
PO
V
JAV
OTL
H
+/-
PST
1
Suomi
3
2
1
0
0
13 - 6
8
2
Ruotsi
3
2
0
1
0
10 - 7
7
3
Slovakia
3
1
0
0
2
8 - 12
3
4
Latvia
3
0
0
0
3
5 - 11
0

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets