Yksi Suomen naisten maajoukkueen pelaajista on antanut positiivisen koronanäytteet, eikä matkustanut joukkueen kanssa Pekingiin.

Naisleijonien hyökkääjä Viivi Vainikka ei noussut tänään Pekingiin matkaavaan koneeseen muun joukkueen tavoin. Hyökkääjä antoi positiivisen koronanäytteen ennen kuin joukkueen oli määrä aloittaa matka kohti Kiinaa, eikä näin päässyt liittymään joukkueen vahvuuteen.

Suomen Olympiakomitean mukaan on vielä mahdollista, että Vainikka liittyy Naisleijonien vahvuuteen myöhemmin. Luleån pelaaja on tällä hetkellä Suomessa, ja hänen tilannettaan tarkkaillaan päivittäin. Olympiakomitea ei päivityksessään kertonut, mitä edellytetään, että Vainikka saa liittyä maajoukkueen vahvuuteen kesken kisojen.

Vainikan tilalle maajoukkueen matkaan liittyi Kiekko-Espoon Emmi Rakkolainen. Rakkolainen matkustaa Pekingiin muun joukkueen mukana, mutta on tässä kohtaa merkitty vielä ylimääräiseksi pelaajaksi, eikä siis vie yhtä paikkaa kokoonpanosta.

Naisleijonien GM Tuula Puputti vahvisti Ilta-Sanomille, että joukkue toivoo vielä saavansa Vainikan takaisin vahvuuteen ennen ensimmäistä peliään. Suomi aloittaa olympiaturnauksensa 3. helmikuuta USA:ta vastaan.

Naisleijonien otteluohjelma Pekingin olympialaisissa

  • Torstaina 3. helmikuuta klo 16:10 Suomi – USA
  • Lauantaina 5. helmikuuta klo 7:10 Kanada – Suomi
  • Maanantaina 7. helmikuuta klo 16:10 Suomi – Sveitsi
  • Tiistaina 8. helmikuuta klo 16:10 Venäjän olympiaurheilijat – Suomi