Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Pekingin olympialaiset lähestyvät kovaa vauhtia. Ensimmäisten ottelujen alkuun on aikaa enää kaksi kuukautta. Naisten olympiaturnaus käynnistyy 3. helmikuuta, kun taas miehet käyvät tositoimiin 9. helmikuuta. Leijonien joukkueenjohto sai tällä viikolla parhaita mahdollisia uutisia, kun kaksi elintärkeää suomalaispelaajaa palasi joukkueiden harjoituksiin.

Barkov lähellä pelikuntoa

Floridan Panthersin kapteeni Aleksander Barkov loukkaantui kaksi viikkoa sitten New York Islandersia vastaan käydyssä ottelussa. Suomalaissentteri yritti väistää Scott Mayfieldin taklausta, minkä seurauksena kaksikon polvet osuivat kohtalokkaasti yhteen. Tilanteen jälkeen Barkov jouduttiin taluttamaan pois kaukalosta.

Ensi alkuun loukkaantuminen vaikutti todella vakavalta, mutta jo kahta päivää myöhemmin Floridan seurajohto tiedotti, että vamma on osoittautunut odotettua lievemmäksi, eikä Barkov joudu leikkauspöydälle.

Nyt hallitseva Selke-voittaja on palannut Panthersin jääharjoituksiin. Kontaktia Barkov ei ole vielä saanut lupaa ottaa, mutta paluu jäälle kielii siitä, että sentteri on vääjäämättä lähestymässä pelikuntoa. Se on elintärkeä uutinen Floridalle, mutta myös Suomen miesten maajoukkueella.

Barkov on kiistatta tämän hetken paras suomalaispelaaja maailmassa, joten hänen ehtimisensä täyteen kuntoon ennen Pekingin olympialaisia on ensiarvoisen tärkeää Suomelle. Floridan kapteeni valittiin viime kauden päätteeksi NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, minkä lisäksi hän on jo usean kauden ajan ollut yksi NHL:n tehokkaimpia pelaajia.

Todennäköisesti Barkov tulee kunnossa ollessaan myös toimimaan Leijonien kapteenina. Tamperelainen ehti ennen loukkaantumistaan paukuttaa 15 otteluun 17 tehopistettä.

Myös Laine palannut jäälle

Myös Patrik Laine on palannut tekemään jääharjoituksia, joskin suomalaislaituri joutuu vielä harjoittelemaan erillään muusta joukkueesta. Tamperelainen jäi loukkaantumisen vuoksi sivuun joukkueen toiminnasta 4. marraskuuta, eikä ole tämän jälkeen pystynyt harjoittelemaan.

Laineen sairasloman pituudeksi arvioitiin alun perin 4–6 viikkoa, joten jo nyt lienee turvallista sanoa, että maalintekijä joutuu olemaan peleistä sivussa odotettua pidempään. Laiturin paluu jäälle kuitenkin kertoo, että kuntoutus etenee jokseenkin suunnitellusti, ja Laine nähdään tositoimissa vielä hyvissä ajoin ennen Pekingin olympialaisia.

Leijonien pelaajamateriaalin kärki on tällä hetkellä ennätyksellisen terävä, mutta edelleen melko kapea muihin suurmaihin verrattuna. Siksi Suomen haaveet olympiakullasta eivät kestän kovin monen, jos yhdenkään, kärkipelaajan poissaoloa. Laine on maalintekijänä täysin omaa luokkaansa Suomessa, joten laiturin saaminen mukaan Pekingiin olisi Leijonille ensiarvoisen tärkeää.

Laineen sairaslomaa pitkittää myös se, että mies tulee viettämään lähiviikkoina hetken aikaa Suomessa perheensä tukena. Laineen isä menehtyi marraskuussa.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes