Saksa voitti Italiassa pelatut U18-tyttöjen MM-kisat ja nappasi paikan pääsarjan MM-kisoista vuodelle 2024. Norja puolestaan jäi sarjan viimeiseksi ja putoaa ensi kaudeksi IB-divisioonaan.

Saksa aloitti turnauksen loistavasti, voittaen kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Norjan ja Unkarin, kummatkin maalein 3–1. Turnauksen kolmannessa pelissään Saksa kaatoi naapurimaa Itävallan kiihkeäksi kamppailuksi venyneessä ottelussa. Ottelu päättyi 2–0, mutta toinen maali tuli vasta koko pelin viimeisellä minuutilla.

Vastaavasti Italia, joka voitti kisoissa hopeaa, aloitti turnauksensa 1–0 jatkoaikavoitolla Itävallasta, mutta kaatoi sen jälkeen Norjan 4–1 ja Ranskan 2–0. Kun Italia ja Saksa kohtasivat MM-kisojen neljännellä ottelukierroksella, oli pelissä sarjan piikkipaikka ja ennakkosuosikin asema päätöskierrokselle.

Turnauksen kahden parhaan joukkueen välinen kamppailu oli juuri niin tiukka kuin odottaa saattoi. Ottelu eteni maalittomana aina rankkarikisaan asti. Lopulta Emmi-Lee Hanackin ratkaiseva maali toi voiton Saksalle ja asetti paineet Italian niskaan turnauksen päätöskierroksella.

Italian oli kaadettava Unkari ja toivottava Saksan tappiota Ranskalle voittaakseen U18-tyttöjen IA-divisioonan MM-kisat ja noustakseen ensi kaudeksi pääsarjaan. Unelmat kuitenkin murskautuivat, kun vahvasti pelannut Unkari voitti kisojen emäntämaan 3–1 ja varmisti samalla Saksan nousun pääsarjaan.

Saksalaiset hävisivät samana iltana pelatussa panoksettomassa ottelussa Ranskalle rankkarikisan jälkeen. Ranska nousi voitollaan mitalisijoille. Saksalle tappiolla ei puolestaan ollut väliä, ja niinpä saksalaisten nousujuhlat saattoivat alkaa.

Norjan tie vie alaspäin

Sekä Italia että Unkari esiintyivät U18-tyttöjen IA-divisioonan MM-kisoissa todella vakuuttavasti. Italia taisteli sarjanoususta viimeiselle kierrokselle asti, kun Unkari taas kokosi rivinsä mahtavasti turnauksen alussa kärsittyjen Saksa- ja Ranska-tappioiden jälkeen ja voitti kolme viimeistä otteluaan.

Itävalta puolestaan keräsi juuri riittävästi pisteitä Ranskaa, Italiaa ja Unkaria vastaan ollakseen turvassa putoamispeikolta jo ennen päätöskierroksen ottelua Norjaa vastaan. Norja puolestaan joutuu hakemaan ensi kaudella vauhtia IB-divisioonasta.

Norja avasi MM-kisat häviämällä kaksi ensimmäistä otteluaan Saksalle ja Italialle. Joukkue keräsi sen jälkeen hienosti rivinsä otteluun Unkaria vastaan ja johti peliä vielä kolmannen erän alussa. Unkari kuitenkin iski kaksi maalia ottelun lopussa ja asetti norjalaiset selkä seinää vasten seuraavaan otteluun.

Tuossa pelissä Ranska oli selkeästi liian vahva Norjalle ja voitti ottelun 5–1. Päätöskierroksen voitolla Itävallasta ei ollut enää kuin symbolinen merkitys. Norjan tilalle IA-divisioonaan ensi kaudeksi nousee Tanska.