Ruotsin joukkue nimettiin keskiviikkona nuorten MM-kisoihin. Ryhmään jätettiin tuolloin yksi paikka avoimeksi, siinä toivossa, että New Jersey Devils päästää lahjakkaan Alexander Holtzin maajoukkueen mukaan. Perjantaina Ruotsin jääkiekkoliitto tiedotti, että Devilsin listoilla oleva Holtz on saanut luvan matkustaa Kanadaan.

Juniorkronornan kannattajat saivat perjantaina loistavia uutisia, kun tähtipelaaja Alexander Holtzin,19, osallistuminen jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin sai sinettinsä. Myös Ruotsin U20-maajoukkueen päävalmentaja Tomas Montén oli ymmärrettävästi tyytyväinen lopputulokseen.

– Olemme erittäin iloisia, että Holtz voi liittyä joukkueemme mukaan ja haluamme kiittää New Jersey Devilsiä hyvistä keskusteluista ja loistavasta yhteistyöstä.

Holtz pääsee näin ollen osallistumaan jo kolmansiin peräkkäisiin U20-MM kilpailuihin. Miehen odotetaan kantavan tälläkin kertaa suurta vastuuta Juniorkronornan joukkueessa. Montén kertoi jo marraskuussa olevansa toiveikas Holtzin osallistumisen suhteen, joten nyt valmentajan toive kävi toteen.

Pääsääntöisesti AHL:ssä Utica Cometsissa kiekkoileva Holtz on mättänyt tällä kaudella 10 pistettä kymmenessä pelissä. Nuorukainen on päässyt maistamaan myös NHL:n tunnelmaa, pelattuaan tällä kaudella kuusi ottelua, joissa on syntynyt tehot 0+2.

Pelaajatyypiltään mies on puhdasverinen maalintekijä, jonka laukaus on maailmanluokkaa. Varsinkin ylivoimalla mies on erittäin vaarallinen ja pyrkii jatkuvasti löytämään tyhjiä tiloja puolustajien selustasta. Kyseessä on todella kovan luokan pelimies, jolla on kaikki edellytykset nousta suureen rooliin myös NHL:ssä. Kyseessä on kuitenkin niin nuori pelaaja, että mitä tahansa voi sattua. Varmaa on kuitenkin se, että Ruotsissa uutiset Holtzin liittymisestä joukkueen vahvuuteen otetaan avosylin vastaan.