Joulukuussa Tre Kronoria odottaa Euro Hockey Tourin kauden toinen turnaus, Swiss Ice Hockey Games. Nyt maajoukkuevalmentaja Sam Hallam on esitellyt Ruotsin joukkueen turnaukseen.

Tre Kronorin päävalmentaja Sam Hallam esitteli tiistaina joukkueen, joka matkustaa Zürichiin pelaamaan SWISS Ice Hockey Gamesiin 14.-17. joulukuuta 2023. Turnaus on Euro Hockey Tourin kauden 2023/24 toinen. Ruotsi sijoittui toiseksi marraskuussa pelatussa Karjala-turnauksessa. Nyt Tre Kronor tarttuu uusiin haasteisiin päättääkseen maajoukkuevuoden 2023 ennen kuin Euro Hockey Tour jatkuu keväällä.

Joukkueessa on kaksi debytanttia Filip Berglundin ja Pontus Andreassonin muodossa, mutta Ruotsin joukkue on silti erittäin kokenut. Patrik Nemeth, Henrik Tömmernes, Lukas Bengtsson ja Christian Folin muodostavat kokeneen puolustuslinjan ja Fribourg-Gotteron pelaajista Jacob de la Rose, Marcus Sörensen ja Lucas Wallmark kuuluvat joukkueen kärkihyökkääjiin. Marraskuun Karjala-turnauksen joukkueeseen verrattuna Sam Hallam on tehnyt paljon muutoksia testatakseen pelaajia tämän vuoden puolella ennen kuin hän todennäköisesti valitsee kevään Beijer Hockey Games- ja Czech Hockey Games -turnauksiin kokeilevamman kokoonpanon.

– Hauskaa kokoontumista ja turnausta jälleen. Sveitsiin lähdetään pitkälti uudella kokoonpanolla, johon kuuluu kaksi Tre Kronor -debytanttia Filip Berglund ja Pontus Andreasson. Olemme siis päässeet katsomaan yhteensä noin 50 pelaajaa kahden ensimmäisen turnauksen aikana. Kuten aina, lähdemme voittamaan turnausta, Tre Kronorin päävalmentaja Sam Hallam sanoo Ruotsin jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Färjestadin, Växjön ja Skellefteån pelaajat pelaavat tällä ja ensi viikolla Champions Hockey Leaguessa, ja Sam Hallam on päättänyt olla ottamatta näitä pelaajia mukaan, koska he keskittyvät CHL-peleihin ja niistä palautumiseen, mitä hän korosti lehdistötilaisuudessa.

Ruotsin kokoonpano Sveitsin EHT-turnaukseen

Maalivahdit
30. Daniel Marmenlind, Malmö Redhawks
31. Lars Johansson, Frölunda HC

Puolustajat
2. Christian Folin, Frölunda HC
7. Henrik Tömmernes, Frölunda HC
32. Lukas Bengtsson, EV Zug
40. Lawrence Pilut, Lausanne HC
43. Filip Berglund, Örebro HK (debyytti)
54. Anton Lindholm, Leksands IF (Leksands IF)
74. Andreas Borgman, Fribourg-Gotteron.
92. Patrik Nemeth, SC Bern

Hyökkääjät
14. Oskar Lang, Leksands IF
18. Dennis Everberg, Rögle BK
19. Marcus Sörensen, Fribourg-Gotteron
21. Christoffer Ehn, Linköping HC
23. Lucas Wallmark, Fribourg-Gotteron.
36. Emil Larsson, Örebro HK
67. Leon Bristedt, HC Davos
69. Milton Oscarson, Örebro HK
84. Sebastian Hartmann, Timrå IK
88. Malte Strömwall, Frölunda HC
91. Jesper Olofsson, EHC Biel-Bienne.
95. Jacob de la Rose, Fribourg-Gotteron.
96. Pontus Andreasson, Luulaja HF (debyytti).
98. Linus Sandin, Rögle BK