Velobet

Kuva:Wallpaperflare.com

Dallas Starsin Roope Hintz oli jälleen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ilmiliekeissä, kun NHL:n toinen “suomalaisjoukkue” Carolina Hurricanes kaatui lukemin 4-1. Hintz iski ottelussa hattutempun, jatkaen uskomatonta maaliputkeaan.

Roope Hintzin kausi lähti yskähdellen käyntiin miehen haalittua vain yhden syöttöpisteen koko lokakuun aikana. Marraskuussa meno oli kuitenkin täysin erilaista ja suomalaishyökkääjä iski kalenterikuukauden aikana peräti 10 täysosumaa ja yhteensä 14 tehopistettä. Enemmän maaleja päättyneen kuukauden aikana tekivät vain Edmonton Oilersin supertähti Leon Draitsaitl (15), sekä Nashville Predatorsissa uudelleen syntynyt Matt Duchene (11). Hintz sai otteistaan Carolina Hurricanesia vastaan ansaitut kehut ketjukaveriltaan Joe Pavelskilta.

– Se oli upeaa ja tuollainen tuo energiaa kotihalliin. Tämä on yksi niistä illoista, joita aina odottaa. Niitä ei tule turhan usein, joten oli hienoa nähdä hänen onnistuvan tänään.

Starsin päävalmentaja Rick Bowness oli myös tyytyväinen Hintzin löydettyä alkukaudesta kadonneen maalijyvänsä.

– Hän on saanut jokaisessa ottelussa tilaisuuksia, joten oli vain ajan kysymys, milloin maaleja alkaa syntyä. Tiedän, ettei hänen tehonsa olleet hyviä kauden ensimmäisten otteluiden aikana, mutta pysyin luottavaisena, koska hän pääsi jatkuvasti maalintekopaikoille. Siinä oli kyse vain kärsivällisyydestä.

Myös Hintzin kyky pelata yhteen konkari Pavelskin kanssa on tehnyt Bownessiin vaikutuksen.

– Hintz näkee jään todella hyvin ja pystyy pitämään kiekkoa. Hän on mahtava pelintekijä, joka tietää milloin käyttää nopeuttaan. Pavelski on hyvä ennakoimaan peliä ja liikkumaan tyhjiin tiloihin. Hän on loistava maalineduspelaaja, joka osaa sijoittua pelintilanteen mukaan.

Hintzin loistava tehoputki tuskin jatkuu kauden loppuun saakka, mutta hänen pelaamisessaan on näkynyt valtavaa kehitystä. Suomalainen on tällä hetkellä yksi joukkueensa johtavista pelaajista, joka on loistava asia niin Starsille, kuten myös Suomelle. Korkealla itseluottamuksella pelaava Hintz on varmasti monien papereissa yksi varmimmista valinnoista Leijonien olympiajoukkueeseen.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets