ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Kasperi Kapanen siirtyi viime kaudeksi Pittsburgh Penguinsiin viiden Torontossa vietetyn vuoden jälkeen. Miehen lahjakkuus on aina ollut hyvin tiedossa, mutta kuopiolainen ei ole vielä pystynyt nousemaan rapakon takana niin isoon rooliin, kuin häneltä odotettiin.

Kasperi Kapasen NHL-uralla puhalsivat uudet tuulet, kun hänet treidattiin viime kaudeksi Toronto Maple Leafsista Pittsburgh Penguinsiin. Alku uudessa joukkueessa oli kuitenkin hankala ja uuteen ympäristöön tottuminen on vaatinut veronsa.

Toinen kausi Pittsburghissa on alkanut lupauksia herättävästi, kun Kapanen on iskenyt 17 pelissä kohtuulliset 11 pistettä. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan antoi hiljattain NHL.comille haastattelun, jossa hän kommentoi Kapasen edesottamuksia joukkueessa. Sullivanin mukaan Kapanen tarvitsee otteisiinsa lisää tasaisuutta.

– Kun hän pelaa itseluottamuksella, hän on parhaimmillaan. Siinä mielessä hän on vähän heittelehtivä ja yritämme löytää lisää tasaisuutta, jotta hän pystyisi pitämään saman tason ja ennen kaikkea saman asenteen riippumatta siitä, tuleeko maaleja vai ei.

Sullivanin mukaan Kapasen täytyy osoittaa oikeanlaista asennetta aina saapuessaan hallille. Aiheesta on keskusteltu suomalaisen kanssa.

– Siten voisimme auttaa häntä kasvamaan.

Lopuksi Sullivan kertoi kuitenkin ihalevansa suomalaisen pelillisiä ominaisuuksia ja persoonaa.

– Hänellä on dynaamista, räjähtävää nopeutta, sekä loistava laukaus. On ollut hienoa päästä nyt tutustumaan häneen myös ihmisenä. Hänen halunsa kehittyä ja tahtonsa auttaa tätä joukkuetta voittamaan otteluita näkyvät nyt selkeämmin.

Onko Kapaselle käyttöä Leijonien olympiaryhmässä?

Kuopiolaisen parantuneet otteet saattavat saada hänet jopa koputtelemaan olympiajoukkueen portteja, mutta otteiden ailahtelevaisuus on varmasti yksi asia, joka mietityttää Leijonien valmennusryhmää. Vuoden 2016 nuorten maailmanmestari on todella voitontahtoinen pelaaja, joka elää tehoistaan. Jos pisteitä ei synny, pelaaminen saattaa muuttua väkinäiseksi ja maila alkaa puristaa. Henkinen kypsyys on varmasti yksi asia, mikä painaa vaakupissa kun lopullista joukkuetta valitaan. Kapasen kiistattomat lahjat ovat kuitenkin hyvin kaikkien tiedossa, joten hänenkään kohdalla päätöksestä ei tule helppoa.

 

Lähde: NHL Suomi


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets