ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Philadelphia Flyersin kausi on ollut todella kaksijakoinen. Alkukauden hyvät otteet ovat muisto vain, ja tällä hetkellä joukkue rämpii peräti kahdeksan ottelun tappioputkessa. Flyersin takalinjoille täksi kaudeksi siirtynyt Rasmus Ristolainen on saanut reilusti vastuuta, mutta onnistumiset ovat olleet harvassa.

Philadelphia Flyersin verkko on soinut neljässä edellisessä ottelussa käsittämättömät 22 kertaa. Joukkueen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen kertoi mietteistään ruman tappioputken keskellä Viaplayn haastattelussa.

– Tappioputken alussa pelasimme kärkijoukkueita vastaan ja kärsimme yhden maalin tappioita. Se oli pienestä kiinni. Mutta viime aikoina olemme pelanneet todella huonosti. Meillä ei ole ollut mitään mahdollisuuksia voittaa.

Vaikka joukkueen hyökkäyspeli on ollut todella tehotonta, Ristolainen myöntää puolustuspelaamisen olleen viime aikoina Flyersin akilleen kantapää.

– Verrattuna aikaisempiin peleihin puolustuspelimme on ollut todella luokatonta. Vaikka emme tehneet alkukaudella paljoa maaleja, niin oma pää pysyi puhtaana. Nyt on kolissut liikaa omissa, vaikka maalivahdit ovat pelanneet tosi hyvin ja pitäneet meidät peleissä mukana.

Henkilökohtaisella tasolla suomalaisen otteet ovat muun joukkueen tavoin ailahdelleet liikaa. Ristolainen myöntääkin omasta pelaamisestaan löytyvän reilusti petrattavaa.

– Minulla on vähän kaksijakoiset fiilikset (kaudesta). Alussa meni kauan aikaa hyvin, mutta nyt kun on tullut tappioita, niin itselläkin on mennyt päin peppua.

Suomalaisella riittää kuitenkin vielä uskoa Flyersin kurssin kääntymiseen.

– Meillä on hyvä joukkue ja edelleen uskon, että kurssi kääntyy ennemmin tai myöhemmin ja, että me kuulumme pudotuspeleihin. Omat tavoitteeni ovat siellä. Sitten kun kurssi on kääntynyt ja olemme pudotuspeleissä, niin se tarkoittaa, että omakin peli on kulkenut.

Jotain totisesti tarvitsee tehdä, mikäli joukkue haluaa pelata playoffeissa. Edellisestä ottelusta tuloksena oli ruma 1-7 tappio Tampa Bay Lightningia vastaan. Myös Ristolaisen olympiaunelma on ymmärrettävästi uhattuna, jos otteet eivät parane. Pekingiin matkaa luonnollisesti vain kovimmassa iskussa olevat pelaajat.


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets