Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF, NHL ja NHL:n pelaajayhdistys NHLPA tiedottivat perjantai-iltana Suomen aikaa pääseensä sopuun NHL-pelaajien osallistumisesta vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin.

Sopimusosapuolet pääsivät lopulta sopuun, kuukausia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen, siitä, että NHL:n runkosarja keskeytetään olympialaisten ajaksi, jotta pelaajille olisi mahdollisuus edustaa kotimaataan olympialaisissa.

Mitä ilmeisimmin myös NHL:ää hiertänyt vakuutusasia saatiin sovittua, sillä IIHF totesi tiedotteessaan, että organisaatiot ovat löytäneet tavan ”varmistaa pelaajien turvallinen ja turvattu osallistuminen olympialaisiin”.

Kyseessä on kuudes kerta, kun NHL-pelaajat nähdään olympiajäillä. Ensimmäistä kertaa taalaliigan pelaajat luistelivat olympiakaukaloon Naganossa vuonna 1998. Sen jälkeen NHL-pelaajat osallistuivat jokaisiin talviolympialaisiin aina vuoteen 2014 asti. Vuoden 2018 olympialaisissa ei NHL-pelaajia nähty.

Kannattajat ympäri maailmaa halusivat nähdä maailman parhaat pelaajat olympiakaukalossa, mutta lopullisen ratkaisun löytyminen vaati myös pelaajien panoksen.

– Ymmärrämme, kuinka intohimoisesti NHL-pelaajat haluavat edustaa omaa maajoukkuettaan. Olemme todella tyytyväisiä siitä, että löysimme tavan, joka antaa heille mahdollisuuden jatkaa parhaat vastaan parhaat turnausten historiaa olympialaisissa, totesi NHL:n varakomissaari Bill Daly.

Sopimukseen sisältyy pykälä siitä, että NHL tai NHLPA voi halutessaan vielä perua pelaajien osallistumisen olympiakisoihin, mikäli pandemiatilanne kehittyy liian haastavaksi tai vaaralliseksi pelaajien osallistumisen kannalta.

Olympialaisissa nähdään 12 maata

Olympialaisiin osallistuu miesten jääkiekossa yhteensä 12 maata, jotka sijoitetaan kolmeen neljän joukkueen lohkoon. IIHF:n maailmanrankingin kahdeksan parasta maata – Kanada, Venäjä, Suomi, Ruotsi, USA, Tšekki, Saksa ja Sveitsi – sekä kisaisäntä Kiina saivat automaattisen kisapaikan. Lisäksi Slovakia, Latvia ja Tanska selviytyivät olympialaisiin viime viikonloppuna päättyneiden karsintojen kautta.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes