IIHF tiedotti myöhään torstai-iltana, että vuoden 2023 nuorten MM-kisat pelataan jälleen Kanadassa. Halifax ja Moncton isännöivät turnausta, joka tulee olemaan kolmas peräkkäinen Kanadassa järjestettävä U20 MM-turnaus.

Vain neljä kuukautta sen jälkeen, kun elokuulle siirretyt vuoden 2022 nuorten MM-kisat ratkeavat, pelataan alle 20-vuotaiden poikien MM-kullasta uudestaan Kanadassa.

IIHF tiedotti torstai-iltana, että se on päässyt Kanadan Jääkiekkoliiton kanssa sopuun vuoden 2023 nuorten MM-kisojen järjestämisestä Nova Scotian ja Brunswickin provinsseissa. Turnaus pelataan 26. joulukuuta 2022 – 5. tammikuuta 2023. Kisakaupunkeina toimivat Halifax ja Moncton.

Vuoden 2023 nuorten MM-kisat oli alun perin tarkoitus järjestää Venäjällä, mutta maa menetti oikeutensa isännöidä kansainvälisiä tapahtumia hyökättyään Ukrainaan helmikuun lopussa. Uutta järjestäjää nuorten kisoille oli etsitty siitä asti, kun järjestämisoikeus Venäjältä riistettiin.

Kyseessä tulee olemaan kolmas peräkkäinen kerta, kun nuorten MM-kisat järjestetään Kanadassa. Edmontonin ja Red Deerin oli tarkoitus jakaa vuoden 2021 MM-kisojen järjestäminen, mutta koronapandemian puhjettua turnaus päätettiin järjestää kuplaolosuhteissa Edmontonissa. Tästä johtuen kaupungeille myönnettiin vuoden 2022 MM-kisojen järjestäminen.

Vuoden 2022 nuorten MM-kisat jouduttiin kuitenkin keskeyttämään kisakuplaan levinneen koronaviruksen takia. Turnaus siirrettiin pelattavaksi elokuulle, ja se tullaan jälleen järjestämään kuplaolosuhteissa Edmontonissa. Kanada siis valmistautuu tulevana talvena järjestämään U20 MM-kisat jo neljännen kerran kolmen vuoden sisään.

Tapahtuman lipunmyynnistä uutisoidaan myöhemmin erikseen.

”Paras turnaus tähänastisista”

– Nuorten MM-kisojen järjestäminen kaksi kertaa puolen vuoden sisään on ainutlaatuinen mahdollisuus organisaatiollemme ja kanadalaisille kiekkofaneille, Kanadan Jääkiekkoliiton presidentti Scott Smith sanoi IIHF:n tiedotteessa.

– Arvostamme Nova Scotian ja Brunswickin provinssien tämän eteen tekemää työtä, ja uskomme, että heillä on hyvä suunnitelma onnistuneiden kisojen järjestämiseksi, Smith jatkoi.

– Olemme tyytyväisiä voidessamme tuoda vuoden 2023 nuorten MM-kisat Halifaxiin ja Monctoniin. Kyseessä on kaksi upeaa kaupunkia, joilla on molemmilla huippuluokan puitteet ja intohimoinen kiekkoyleisö, joka seuraa nuorten jääkiekkoa innolla, IIHF:n presidentti Luc Tardiff kommentoi.

Vaikka turnauksen järjestäminen kolmatta kertaa peräkkäin Kanadassa on herättänyt faneissa hieman närää, varmaa on, että maailman intohimoisin jääkiekkokansa odottaa taas innolla mahdollisuuttaan järjestää huippuluokan turnauksen.

– Nova Scotia on innoissaan valinnastaan vuoden 2023 nuorten MM-kisojen isännäksi. Tuleva turnaus tulee olemaan paras tähänastisista. Olemme valmiina levittämään tervetulomaton pelaajien, heidän perheidensä ja paikalle matkaavien fanien jalkojen juureen. Tulen itse olemaan paikan päällä kuten tuhannet muut novascotialaiset: hurraamassa joka pelissä, Nova Scotian pormestari Tim Houston sanoi.