Jääkiekon nuorten MM-kisat alkavat tapaninpäivänä. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät Kanadaa ylivoimaisena mestarisuosikkina. Suomen uskotaan olevan vasta viidenneksi todennäköisin voittaja.

Jääkiekon U20 MM-kisat pyörähtävät käyntiin tapaninpäivänä. Suomi kohtaa heti turnauksen avausottelussa Saksan klo 21:00 Suomen aikaa alkavassa pelissä. Loppuyön aikana tulessa ovat vielä suuremmat mestarisuosikit, kun Ruotsi kohtaa Venäjän, Kanada Tšekin ja USA Slovakian – ainakin jos on uskominen eri vedonlyöntiyhtiöiden mestaruudelle laskemia kertoimia.

Vaikka vedonlyöntikertoimet eivät olekaan koko totuus, on kyseessä silti hyvä tapa arvioida turnauksen voimasuhteita. Toisin kuin yksittäisillä ihmisillä, vedonlyöntiyhtiöillä on käytettävissään laaja määrä historiallista dataa joukkueista ja pelaajista, minkä lisäksi heillä on työntekijöitä, jotka arvioivat joukkueiden välisiä todennäköisyyksiä työkseen.

Toisin sanoen vedonlyöntiyhtiöillä on yleensä huomattavasti tarkempi käsitys siitä, kuka on turnauksen todennäköinen mestari, kuin sinulla tai minulla.

Todennäköisyydet ovat todennäköisyyksiä, eivät sataprosenttisia totuuksia. Hyvää osviittaa ne silti antavat siitä, miten nuorten MM-kisat tulevat etenemään ja mitkä joukkueet nähdään mitalipeleissä.

Kanada selkeä mestarisuosikki

Kanada vaikuttaa olevan vedonlyöntiyhtiöiden listoilla selkeä ennakkosuosikki voittamaan MM-kultaa. NordicBet, esimerkiksi, antaa Kanadan mestaruudella kertoimen 2,50, kun taas Expekt maksaa Kanadan voittaessa kultaa rahat takaisin 2,55-kertaisena. ComeOn uskoo Kanadan mestaruuteen vieläkin enemmän, sillä maan voittokerroin on vain 2,40.

Seuraavana jokaisen maan listalla on hallitseva mestari USA, jonka mestaruuskerroin heiluu, vedonlyöntiyhtiöstä riippuen, neljän ja puolen molemmin puolin. Kolmanneksi suurimpana U20 MM-kisojen mestarikandidaattina yhtiöt pitävät Venäjää, mutta tässä kohtaa hajontaa on jo huomattavasta enemmän. Venäjän kerroin mestaruudella löytyy väliltä 5,5–7.

Tämän jälkeen tullaankin Suomeen ja Ruotsiin. NordicBet ja ComeOn tarjoavat Suomelle ja Ruotsille yhtä suuret kertoimet – NordicBet 8 ja ComeOn 7,5 – mutta Expekt uskoo Ruotsin mestaruuden olevan todennäköisempää. Yhtiö tarjoaa Ruotsin MM-kullalle kerrointa 8, kun taas Suomen vastaavalle tarjotaan jopa 8,5.

Kaikkein epätodennäköisimpänä mestarina vedonlyöntiyhtiöt pitävät Itävaltaa, jonka voitolle tarjotaan parhaimmillaankin jopa 176 kerrointa.

On siis todennäköistä, että Kanada tulee viemään näissä kisoissa kultaa. Mutta näin on toisaalta joka vuosi, ja silti Kanada on viimeisen kymmenen vuoden aikana voittanut vain kolme U20 maailmanmestaruutta.

Suomea sen sijaan tunnutaan edelleen aliarvioivan kertoimissa aika pahasti, vaikka Nuoret Leijonat ovat kymmenen vuoden sisään voittaneet yhtä monta mestaruutta kuin Kanadakin. Jääkin nähtäväksi voivat Nuoret Leijonat yllättää jälleen kisojen parhaan valmennuksen turvin.

Jos haluat veikata jotakin nuorten MM-kisoihin osallistuvista maista mestariksi, kannattaa hyödyntää myös eri vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat bonukset.

NordicBet tarjoaa uusille asiakkaille 100% bonuksen ensitalletukselle. NordicBetin bonuksen voit lunastaa tästä.

Expekt puolestaan tarjoaa nyt rekisteröityville asiakkaille 100 euron ilmaisvedon. Bonuksen voit lunastaa tästä.

Myös ComeOne tarjoaa uusille asiakkaille 100% bonuksen jopa 300€ asti. Bonuksen pääset lunastamaan tästä.

Eri maiden kertoimet nuorten MM-kullalle

NordicBet Kerroin Expekt Kerroin ComeOn Kerroin
Kanada 2,5 Kanada 2,55 Kanada 2,4
USA 4,5 USA 4,75 USA 4,35
Venäjä 7 Venäjä 5,5 Venäjä 6.5
Ruotsi 8 Ruotsi 8 Ruotsi 7,5
Suomi 8 Suomi 8,5 Suomi 7,5
Tšekki 11 Tšekki 36 Tšekki 11
Slovakia 51 Slovakia 36 Saksa 41
Saksa 51 Saksa 101 Slovakia 51
Sveitsi 51 Sveitsi 151 Sveitsi 51
Itävalta 201 Itävalta 1501 Itävalta 176