Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Naisleijonien valmennus nimesi tällä viikolla alustavan MM-kisajoukkueen Vierumäen harjoitusleirille. Suomen historian parasta pelaajaa Noora Rätyä ei joukkueessa kuitenkaan nähdä.

Maajoukkueen pitkäaikainen ykkösvahti kertoi edellisellä viikolla Instragram-tilillään, ettei aio osallistua tämän kevään MM-kisoihin. Räty on ollut viime ajat loukkaantuneena, mutta kertoo, ettei päätös liity yksinomaan loukkaantumiseen.

– Tammikuun lopussa, jo ennen minun toista loukkaantumista, ilmoitin valmennukselle, että en ota kutsua vastaan pelata kevään MM-joukkueessa henkilökohtaisten syiden takia. Tästä ei julkisesti kerrottu mihinkään ja pidettiin kulissia yllä. Omalle lähipiirille oli selvää, että tämä ei ole ns. mun kausi ja toukokuulle on ihan muita suunnitelmia kuin jääkiekon pelaaminen, Räty kirjoittaa.

Räty sanoo, että maajoukkuepaidan pukeminen on aina kunnia-asia, mutta ei yksinkertaisesti tällä hetkellä ole siinä fyysisessä tai henkisessä kunnossa, että voisi osaa maailmanmestaruuskisoihin ottaa.

– Asiaan kuitenkin vielä palattiin hiljattain, mutta taas tultiin siihen päätökseen, että en ole henkisesti (mm. 2kk lisää pois kotoa), fyysisesti (vaikka olisin pelannut finaaleissa, en ole vielä 100% terve) tai pelillisesti (pelasin tällä kaudella huikeat 4.5 peliä) siinä kunnossa, että pystyisin antamaan parastani Naisleijonille / olemaan pelaava maalivahti, joka on ollut roolini vuodesta 2007 lähtien. Asiaan ei liity mitään draamaa (vaikka media sitä varmasti toivoisi), vaan päätös on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä.

Tällä hetkellä Venäjän Kunlun Red Starissa pelaava Räty kertoo, ettei ole tällä kaudella pystynyt keskittymään jääkiekkoon siinä määrin, että kokisi olevansa valmis edustamaan maajoukkuetta. Viime kesänä 31-vuotias maalivahti joutui jopa jättäytymään pois Olympiakomitean tukirahan piiristä, kun ei ollut varma, pystyisikö sitoutumaan pelaamiseen riittävällä tasolla tulevalla kaudella.

Naisleijonien lopullinen joukkue Kanadan MM-kisoihin nimetään Vierumäen harjoitusleirin viimeisenä päivänä, 7.4. Leirille nimetyn joukkueen voit katsoa täältä.


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders