Velobet

NHL:n poisjääminen Pekingin olympialaisista oli yksi keskiviikon puhutuimpia aiheita urheilun saralla. Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Sarosia oli kaavailtu Leijonien ykkösmaalivahdiksi uransa ensimmäiseen olympiaturnaukseen.

Nashville Predatorsin Juuse Saros myöntää Ylelle, että oli osannut valmistautua jo etukäteen NHL:n vetäytymiseen Pekingin kisoista.

– Olen jo parin viikon ajan saanut valmistautua tähän. On todella harmi, ettei asioita saatu järjestymään, mutta tehtyä päätöstä on kuitenkin helppo ymmärtää, koska tilanne on mikä se on.

NHL-pelaajat jäivät pois myös neljä vuotta sitten järjestetyistä Pyeongchangin olympialaisista. Silloin kyse oli kuitenkin työehtosopimusasioista. Saroksen mukaan tämänhetkinen tilanne on helpompi hyväksyä vallitsevien olosuhteiden johdosta.

– Kiinasta ei kauheasti tullut tietoa siitä, miten koronahomma siellä toimii. Sekin on asia, minkä vuoksi olen tämän kanssa ihan sinut. On tämä nyt paljon helpompaa käsitellä kuin neljä vuotta sitten niille, jotka silloin eivät mukaan päässeet. Silloin oli vain rahasta kyse, nyt on ihan eri tilanne.

Pettymys on silti ymmärrettävästi läsnä loistokautta NHL:ssä pelaavan miehen puheissa. Seuraava mahdollisuus pelata olympialaisissa koittaa aikaisintaan vasta neljän vuoden kuluttua.

– Olisihan sinne ollut todella kiva päästä. Olympialaiset on hieno tapahtuma, eikä sitä tiedä, tuleeko enää kohdalle toista mahdollisuutta. Itse olen mennyt tällä kaudella enemmän päivittäisen tekemisen kautta, että jos pelit kulkee täällä, olympialaisiinkin olisi mahdollisuus. Tietenkin se oli minulle selkeänä tavoitteena mielessä.

Koronatilanteesta johtuen Predators pääsee viettämään täysin poikkeuksellista kymmenen päivän joululomaa.

– Meidän joukkueessa tartuntoja oli niin paljon, että meinasi pelaajat loppua kesken. Edelleen on toistakymmentä miestä, pelaajia ja valmentajia, karanteenissa. Täytyy nyt vain toivoa, että tämä olisi se isoin suma, mikä tälle kaudelle tulee, että saataisiin pelata ehjä kausi, Saros kertoo.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets