Alle 18-vuotiaiden naisten MM-kilpailut perutaan jälleen. Kyseessä on toinen kerta peräkkäiden, kun kyseistä turnausta ei järjestetä.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti jouluaattona, että pahenevan koronapandemian takia naisten U18 MM-kisoja ei pelata tänäkään vuonna. Päätöstä voidaan pitää hieman kyseenalaisena, koska tänään alkavat miesten U20 kisat pelataan normaalisti, vaikkakin tiukoilla rajoituksilla. Ruotsin alle 18-vuotiaiden kapteeni Madeleine Östling, kertoo ottaneensa perumispäätöksen raskaasti.

– Olen uskomattoman surullinen päätöksestä perua MM-kisat toisena vuonna peräkkäin. Kärsin kaikkien muiden joukkueiden – pelaajien ja johtajien – kanssa siitä, etteivät he kovan työnteon jälkeen pääse pelaamaan arvokisoissa.

Turnaus piti pelata 8.-15. tammikuuta Linköpingissä ja Mjölbyssä. Ruotsi on vaatinut IIHF:ltä selitystä tilanteeseen, sekä uusia pelipäiviä MM-kisoille. Joukkue kokee, että kohtelu ei ole ollut tasavertaista, kun vain tyttöjen kisat peruttiin.

Suomen U18 maajoukkueen GM Tuula Puputti oli niin ikään harmissaan IIHF:n päätöksestä perua kisat toista kertaa peräkkäin. Puputti nosti esille myös sen tosiasian, että joidenkin pelaajien kohdalla ei tule enää mahdollisuutta pelata alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Vaikka jokainen varmasti ymmärtää, miksi päätös tehtiin, on tämä silti todella iso pettymys erityisesti pelaajien näkökulmasta. Joukkue sai tietää kisavalinnoistaan keskiviikkona, ja nyt he saavat sitten toisenlaisia uutisia.

– Osalle nuorista pelaajista tämä tarkoittaa, että heiltä jäävät tyttöjen kisat väliin kokonaan, kun MM-turnausta ei ole voitu pelata nyt kahteen vuoteen. Toivottavasti MM-unelma toteutuu mahdollisemman monelle tulevaisuudessa Naisleijonien matkassa.

Lähde: MTV